Les càmeres fotogràfiques més cares venudes mai

Compartir

De tots és sabut que els objectes antics i exclusius estan ben remunerats si es troben els compradors més adequats. El que potser no us podíeu imaginar són els preus que s’han arribat a pagar per una càmera fotogràfica. Ycom us duem un parell d’exemples de com quelcom simple, antic i exclusiu, pot arribar a revaloritzar-se fins a xifres astronòmiques:

L’exemplar que se situa en segona posició com a càmera més cara venuda mai en una subhasta pública va ser una càmera per fer ”daguerrotips”, una de les primeres tècniques de la història de la fotografia per captar imatges, ideada per Louis Daguerre i Joseph Niépce. La càmera en qüestió, construïda pels germans francesos Susse Freres l’any 1839, va valoritzar-se i pagar-se per un import de 588.613€ a la ciutat de Viena el 26 de Maig del 2007. La caixa de fusta va passar desapercebuda en les golfes d’una casa de la ciutat de Münich des de l’any 1940 fins que el propietari de l’habitatge es va topar amb ella.

Càmera daguerrotípia

La que s’enduu el primer premi és la Leica 0-Series, fabricada al 1923 per la marca de Ernst Leitz. Aquest model del qual se’n van fer només 12 unitats com a prototip per comprovar la sortida i consum en el mercat de les noves càmeres compactes de l’època, s’ha revaloritzat astronòmicament degut a la seva raresa. Un ciutadà europeu amb identitat desconeguda, va pagar-ne la xifra de 2.800.000€ en una subhasta celebrada també a la ciutat de Viena. No apte per a butxaques mileuristes, sens dubte!
Leica 0-Series 1923

 

Si mai us topeu amb alguna càmera vella i deteriorada, dueu-la a Viena a vendre-la en qualsevol subhasta, amb una mica de sort podeu treure’n un bon pessic!

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: