Liam Dutton, l’home del temps més famós del moment

Compartir

El presentador del canal britànic Channel 4 News va haver de pronunciar la població gal·lesa Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwlll­lantysiliogogogoch i se’n va sortir d’allò més bé.

No, ni el redactor va adormir-se damunt el teclat ni cap dels seus companys va escollir la població expressament. Liam Dutton és, ara mateix, l’home del temps més famós del món després que anunciés la temperatura de Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwlll­lantysiliogogogoch a la seva secció del temps del telenotícies de la cadena britànica Channel 4.

Resulta que aquesta localitat – impronunciable per a la majoria de terrícoles – va registrar una de les temperatures més càlides del nord-oest de Gal·les el passat 9 de setembre, així que, aquell dia, el mitjà se’n va fer ressò. El nom del poble és el més llarg del Regne Unit i el tercer de tot el món. La seva aparició al mapa podia presagiar una catàstrofe de pronúncia, però Liam ho va brodar (i això que tenia l’opció de l’abreviació freqüent, segons la nostra amiga WikipediaLlanfair PG). El vídeo ha arribat arreu del món i tothom es rendeix la seva habilitat lingüística. Genial!

Clara Pariente
Etiquetes: