Un 400% més car: el Mobile World Congress torna a disparar el lloguer turístic a Barcelona

Hotels complets per al Mobile World Congress de Barcelona
Compartir

La celebració del Mobile World Congress (MWC) torna a disparar els preus dels hotels i apartaments turístics a Barcelona. Un any més, durant els dies en què se celebra el congrés, s’observa com els preus han incrementat entre 250% i el 700%.

Organismes com Apartur i empreses com Hostmaker calculen que la taxa d’ocupació superarà el 90%. En el sector hoteler, s’espera que es repeteixin les xifres del 2018, que van presentar un ple total en els dos primers dies i un lleu descens al 95% els dos següents.

Segons Hostmaker, que té una cartera de 200 apartaments d’alta categoria a Barcelona i la seva àrea metropolitana, l’increment dels preus se situa entre un 434% (per a la capital catalana) i un 542% a l’Hospitalet, on es troba el recinte de Fira Barcelona que acull el MWC.

Més enllà de Barcelona

Els barris més demandats de Barcelona són l’Eixample, Gràcia, el Gòtic i Les Corts, mentre que a Hospitalet, han crescut les sol·licituds per allotjar-se prop de la Fira, segons explicava El Periódico.

Tot i així, la cerca de places també s’expandeix a diversos quilòmetres de Barcelona i arriba a ciutats com Terrassa, Sitges o Granollers. A Tarragona, l’hotel AC té el 100% d’ocupació, dels quals un terç són assistents al MWC, segons a revelat el Diari Més Digital.

Etiquetes: