Nintendo tindrà el seu univers cinematogràfic?

Fotografia de Marissa Anderson a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Tret de la intenció d’aprofitar les seves franquícies per a fer-ne pel·lícules, poc més se sap de la voluntat de Nintendo d’estendre les seves activitats cap al món del cinema.

Imatge de portada de Marissa Anderson a Flickr sota llicència Creative Commons

L’expressió de moda és “univers cinematogràfic”. Si no sabeu què vol dir això, és que no esteu “à la page” en les qüestions més modernes…

És el que té la Marvel, la famosa productora de còmics, amb els seus superherois: una sèrie de pel·lícules amb uns personatges que s’entrecreuen alguns cops i que altres van per lliure, però que si els ajuntem a tots en un film, no contradiuen les altres pel·lícules en les quals surten per separat. O una cosa semblant. No, jo tampoc estic “à la page“, almenys no en aquest tema.

Sembla que la japonesa Nintendo, que darrerament està passant per algunes dificultats econòmiques, podria apuntar-se en un futur a aquesta moda amb el seu propi “univers cinematogràfic”, si hem de fer cas del que ens expliquen des de l’agència Reuters.

De moment no hi ha res clar tret de la intenció de poder-ho fer en un futur a mitjà termini (menys de cinc anys, afirmen des de la nipona). Cap pista, però, de quins seran els videojocs que passaran a la gran pantalla ni en quin format ho faran, si en films d’animació generats per ordinador, o encarnats per actors de carn i ossos.

Entre les declaracions que alts responsables de Nintendo han fet a Reuters, n’hi ha que deixen palesa la voluntat de la companyia de participar directament en les produccions, com fa la Marvel, i no pas franquiciant els seus títols i oblidant-se de la producció.

Llegint això, no puc deixar d’oblidar el metratge perpetrat a principis de la dècada dels 90 adaptant la saga Super Mario Bros. Amb tots els meus respectes pels qui hi van intervenir, però és potser una de les pitjors pel·lícules que he tingut el disgust de veure en la meva vida, i es pot comptar entre les poques que ni tan sols he acabat de veure.

Sortosament, la distància temporal i la capacitat selectiva del cervell humà, m’han permès oblidar-la gairebé completament. Esperem que les futures adaptacions dels títols de Nintendo siguin bastant millors.

Guillem Alsina
Etiquetes: