Nova base de dades de films i sèries en català

Compartir

Aplega tant els continguts doblats com els subtitulats, amb un 80% del material corresponent als darrers 4 anys.

La base de dades VOSCbd, que contenia informació exclusivament sobre sèries i pel·lícules en versió original subtitulades en català, evoluciona per convertir-se en la base de dades de cinema en català.

Aquesta acull informació tant dels títols disponibles en versió original subtitulada, com de títols doblats, entre sèries i pel·lícules. En total, hi trobem informació de 850 films i fins a 50 temporades de diferents sèries.

Aquesta base de dades en línia és una creació de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb l’objectiu de fer conèixer els continguts audiovisuals disponibles en llengua catalana.

A més d’oferir informació sobre sèries i pel·lícules que ja han estat als cinemes i, fins i tot, s’han passat a televisió, el nou lloc web també mostra informació sobre les properes estrenes als cinemes, pel que es pot consultar per saber quines pel·lícules tindrem en català en les properes setmanes. Actualment, no tota l’oferta de pel·lícules d’estrena es troba disponible en la nostra llengua.

Cada film incorporat a la base de dades conté una fitxa descriptiva que inclou el cartell publicitari, les dades més rellevants, com el títol en català, el títol original, el director o directora, els intèrprets, una breu sinopsi, les característiques de la versió, la qualificació i la data d’estrena.

Es pot accedir a fitxes de pel·lícules en versió original, doblada i subtitulada en català, i fer cerques per títol, distribuïdora, any de producció, idioma original, versió, etc.

Els destinataris principals d’aquesta base de dades són les plataformes de distribució de vídeo a la carta, les distribuïdores de DVD i Blu-Ray, les televisions, els cinemes, els cineclubs, etc.

Guillem Alsina
Etiquetes: