Novetats al transport públic: la zona 2 és ara zona 1

Novetats tarifes transport públic
Compartir

Amb l’arribada del 2019 ha entrat en funcionament la nova tarifa plana de transport públic als 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). A partir d’ara, els desplaçaments que tinguin origen i destinació a les estacions ferroviàries i parades d’autobús d’aquestes localitats es podran realitzar amb títols d’una zona.

Per als 36 municipis -els 18 de la zona 1 de transport públic i els 18 de la zona 2-, s’ha fixat el preu en el de la primera corona tarifària, la qual cosa suposarà un estalvi del 50% en el cas de la T-10 i del 26% en el cas de la T-trimestre, T-Jove i T-mes.

La unificació de preus no suposa que els municipis canviïn de zona i obligarà als situats a la zona 2 a pagar el Tribut Metropolità a l’AMB com ja estan fent els de la zona 1, i que es calcula basant-se en un percentatge de l’IBI de cada bé immoble.

En concret, passen a tenir els preus de la zona 1 malgrat ser a la zona 2 els municipis de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, La Palma de Cervelló, El Papiol, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

Es calcula que la unificació tarifària i la reducció del títol del bitllet beneficiï uns 3,2 milions de persones. Com a resultat, es preveu que provoqui uns 4,6 milions de viatges nous i assolir els 55 milions de trajectes anuals.

Els municipis de l'ATM de la primera i la segona corona del transport públic s'integren

Tarifes del transport públic congelades

Les tarifes del transport públic als municipis metropolitans han quedat congelades aquest 2019, per la qual cosa els preus del transport públic del 2019 seran els mateixos que l’anterior.

D’aquesta manera, també s’ha prorrogat la validesa dels títols comprats el 2018 fins al 31 de desembre de 2019.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: