Què fer si no arribo a la nota de tall ─ 6 SOLUCIONS!

llibres-universitat
Compartir

La desesperació sembla la primera opció, i és normal que així sigui, però no perdis els estreps perquè no tot està perdut a la pregunta què fer si no arribo a la nota de tall?!. Abans de res, mantingues la calma i tria entre totes les alternatives que poden facilitar-te el teu objectiu. Primer de tot, recull la carta d’acreditació amb la teva nota de tall, resultat de la nota mitjana de la fase obligatòria d’EvAU, de la proporció del teu expedient acadèmic i els punts extres que obtinguis de la fase voluntària, si decideixes presentar-te. Pots prendre com a orientació les notes de tall de l’any passat, però fins a dies posteriors no sabràs les notes amb les quals has de procedir a sol·licitar la teva plaça.

A YCOM t’expliquem 6 opcions que pots fer si la teva nota no és la que esperaves:

6 solucions a què fer si no arribo a la nota de tall

També has de recordar que l’accés no és solament qüestió de nota i també depèn de la demanda que hagi d’un grau, d’un centre universitari o la carrera que s’ha posat de moda i sorprèn amb la recepció de moltes més sol·licituds. Passi el que passi, tot és resultat dels teus anys de treball a Batxillerat i tot la resta, has de considerar-ho, però no obsessionar-t’hi!

Malgrat tot, pot ser que et vegis en la situació que la teva nota final està per sota de la nota de tall del grau universitari que has triat. Davant això, no desesperis, tens diverses alternatives on triar i opcions sobre les quals meditar:

  1. Intentar pujar la nota: El reglament de la Selectivitat estableix mecanismes per a aquesta fi, per exemple, pots presentar-te a pujar la teva nota en la fase específica i així obtenir una millor qualificació.
  2. Anotar-te a la llista d’espera: Si al final del període no s’anoten suficients estudiants i la universitat continua tenint places lliures podràs apuntar-te a l’estudi que desitjaves. No és alguna cosa del tot segura i sense cap dubte no és bon camí per als ansiosos, però és un camí i gens perds amb intentar-ho.
  3. Començar una carrera similar a la qual desitjaves i esperar per canviar-te: Aquesta pot ser una bona opció bàsicament si curses matèries que després puguis convalidar al grau universitari que t’interessa, i d’aquesta manera no passaràs l’any sense fer gens. Per a això hauràs d’aconseguir la nota de tall del grau, aquesta que no havies aconseguit aconseguir la primera vegada. Per acceptar el trasllat a més es necessita tenir un bon rendiment acadèmic, per la qual cosa hauràs d’estudiar de debò i aprovar totes les avaluacions.
  4. Canviar d’opcions: Busca una nova titulació a la qual sí que puguis accedir amb la nota que tens, o una universitat amb el mateix grau però menor nota de tall. Fins i tot pot ser una bona idea explorar les opcions d’altres províncies de Catalunya, on la nota d’accés pot ser diferent de la teva. Anima’t a buscar opcions i explorar les teves possibilitats, pot ser que no aconsegueixis el que esperaves però encara així aconsegueixis un bon pla que et permeti estudiar el que t’agrada i explorar noves destinacions!
  5. Apuntar-te en una universitat privada: Potser no és la teva primera opció, però la veritat és que les notes de tall no existeixen a les universitats privades, i si tens un bon expedient acadèmic pots intentar entrar-hi. Analitza les teves possibilitats, comença a fer càlculs i potser amb aquesta opció trobis la resposta que busques!
  6. Prendre’t un temps lliure i preparar-te per a un nou intent: No és la millor de les opcions, però, sense dubte, té molts aspectes positius. En lloc d’esperar assegut a casa teva lamentant-te pel que no ha pogut ser, pots aprofitar el temps per generar alguna cosa positiva, com ara, formant-te on-line o estudiant idiomes, que et permetin preparar-te millor per afrontar l’entrada al mercat laboral. Pren-te aquest break com una forma de preparar-te millor abans de fer un nou intent amb la Selectivitat.

Veus? Desesperar-te no era l’única opció. Ara que coneixes tot el que pots fer si no aconsegueixes la nota que esperaves ens agradaria explicar-te alguna cosa que NO HAS DE FER MAI… Renunciar a la teva vocació.

 

Gemma
Etiquetes: