El rec: la moneda virtual que ja utilitzen més de mig miler de veïns del Besós

REC, moneda ciutadana de Barcelona
Compartir

Fins a 172 comerços i parades de mercat ja accepten recs com a mètode de pagament a l’eix Besòs. A l’inici, n’eren 86, i ara també s’hi han començat a adherir entitats com el Casal de Barri del Besòs o l’Associació de Veïns del Besòs.

El rec, la moneda ciutadana de Barcelona, fa tres mesos que circula pels deu barris que formen l’eix Besòs amb una acceptació creixent entre comerços i usuaris. En total, 488 persones utilitzen el rec com a sistema de pagament per a les compres quotidianes. La major part d’elles, 477, formen part del projecte B-MINCOME, que ha posat en circulació 206.330 recs a través del suport municipal d’inclusió que reben aquestes famílies.

Els comerços han ingressat una mitjana de 884 recs durant els tres mesos que fa que circula aquesta moneda ciutadana. A més, els resultats d’una enquesta anònima feta a diferents comerciants ha determinat que el 95,3% ha notat un augment de clients al seu comerç i, per tant, del volum de vendes gràcies al rec.

En els propers mesos de prova pilot es posaran en circulació uns 61.000 recs mensuals a través del suport municipal d’inclusió, que sumen un total de 610.000 recs fins a l’octubre del 2019. Aquest projecte finançat per la Unió Europea pretén afavorir el comerç de proximitat ens uns barris on el comerç local i tradicional té problemes de supervivència.

Pagament amb recs a un mercat de Barcelona

Recurs Econòmic Ciutadà

El rec, el “recurs econòmic ciutadà”, és un mitjà de pagament ciutadà complementari a l’euro que permet fer transaccions entre les persones, les entitats i els comerços que l’accepten.

Les transaccions amb la moneda digital es fan mitjançant una aplicació mòbil gratuïta que permet fer pagaments de forma instantània, fàcil i sense costos. Per poder adherir-se a la xarxa rec, només cal descarregar-se l’aplicació rec Barcelona a través de Google Play i donar-se d’alta com a persona usuària, particular o professional.

Els particulars poden bescanviar euros per recs mitjançant una targeta de crèdit o de dèbit i començar a fer les compres amb aquesta moneda. Cada vegada que consumeixin, es deduirà l’import de la compra de la bossa de recs, que es pot recarregar tantes vegades com es vulgui.

A més, els comerços i les entitats podran fer compres al barri i oferir avantatges, ofertes o promocions per fidelitzar els clients.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: