Renfe ironitza amb un “concurs de grafitis” per acabar amb les pintades als trens

Compartir

“Després d’un any intens de grafitis i pintades vàries als trens de Rodalies de Catalunya, Renfe dóna per finalitzat el concurs de grafitis de 2018, una iniciativa única i irrepetible (esperem)”. Així comença el comunicat irònic emès per Renfe amb l’objectiu de conscienciar sobre el cost de les pintades als seus trens.

La companyia assegura que, durant l’últim any, es van comptabilitzar fins a 4.825 obres (grafitis) i que es va pintar una superfície de 128.335 metres quadrats,l’equivalent a cinc camps de futbol.

Com a “guanyador” d’aquest concurs, el jurat ha seleccionat @vinilius2019, que és el perfil de Twitter impulsat per reflectir la problemàtica dels atacs als trens de Rodalies i on es mostra un convoi lliure de pintades.

El comunicat, que no abandona la ironia, agraeix la tasca de tots els participants, però els recorda “el codi de no pintar sobre l’obra d’altres companys del ram”.

Més de 10 milions d’euros per netejar grafits

Al final del text, Renfe pren un to més seriós per a repassar xifres i fer valoracions. La companyia estima en uns 10 milions d’euros el cost que va tenir, només durant el 2018, la neteja de les pintades, i assegura que, a més, cinc milions més es van destinar a reparar actes vandàlics a l’interior de trens i estacions.

De mitjana, Renfe diu que ha presentat més de cinc denúncies diàries contra grafiters: un total de més de 2.000.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: