Uber i Cabify marxen de Barcelona

Compartir

Uber i Cabify confirmen la seva marxa de Barcelona després que el dimarts 29 de gener la Generalitat aprovés les restriccions als VTC.

Uber ha fet un comunicat en què anuncia que deixa de donar servei a Barcelona a partir del divendres 1 de febrer, dia que el decret entra en vigor. Per la seva banda, Cabify ha explicat que n’informarà els seus usuaris, el mateix divendres, a través de l’aplicació.

Segons la normativa aprovada, els VTC només podran atendre serveis que s’hagin contractat prèviament amb una antelació mínima de 15 minuts. El decret estableix que els ajuntaments podran incrementar aquest interval.

Uber dona les gràcies als seus clients amb un text que s’encapçala amb un “fins aviat, Barcelona”. La companyia manté que espera treballar amb el govern i l’Ajuntament de Barcelona per aconseguir una regulació justa per a tothom, i que l’aturada sigui temporal, segons el seu portaveu.

“Seguim a disposició de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona per treballar en una regulació justa per a tothom, tenint en compte els milers de conductors i passatgers de les VTC a Catalunya.”

Cabify presenta un ERO

Cabify, que té un milió d’usuaris registrats a Barcelona, ha denunciat també en un comunicat que la regulació de la Generalitat significa “l’expulsió directa”. Qualifica les mesures del decret “d’artificials i altament restrictives” i que posen en perill 3.000 llocs de treball. I és que l’empresa subratlla que el 98,5% dels serveis que fa a través de l’app estan per sota dels 15 minuts d’espera.

La companyia també ha agraït als seus conductors, clients i empreses col·laboradores haver fet “una aposta pel futur”; però ja prepara els primers acomiadaments.

El grup Vector Ronda, que funciona a través de Cabify, té previst presentar aquest divendres un ERO que deixarà sense feina un miler de treballadors.

El taxi demanda per competència deslleial

En paral·lel, els taxistes han presentat aquest dijous 31 de gener, a Madrid, una denúncia contra les empreses de VTC. Es tracta d’una demanda civil en què acusen Uber, Cabify i 3 empreses més de competència deslleial. Des del sector no es descarten altres denúncies per estafa o blanqueig de capitals.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: