Western Digital inclou suport per a Plex en els seus discos NAS

Compartir

La fabricant nord-americana proporciona una completa solució de streaming mercès a la integració del servidor de mitjans lliure.

Western Digital ha anunciat la disponibilitat del servidor de mitjans Plex per als seus dispositius NAS (Network-attached storage) de la familia My Cloud, de manera que a partir d’ara serà possible aprofitar l’ecosistema d’aplicacions client de Plex per realitzar streaming de continguts multimèdia (música i pel·lícules) des d’aquests discs a qualsevol dispositiu electrònic.

El client de Plex es troba disponible tant per a plataformes informàtiques d’escriptori (Windows, Linux, Mac OS X), com per a sistemes operatius mòbils (Android, iOS, Windows), sense deixar de banda les videoconsoles (Xbox i PlayStation) i els televisors intel·ligents (Android TV, línia Bravia de Sony, i alguns exemplars de Samsung) o set-top boxes (Roku, Fire TV d’Amazon, Chromecast,…).

D’aquesta manera, els usuaris poden integrar fàcilment i sense haver-se de barallar amb la instal·lació de programari, un servidor de mitjans dedicat, des del qual fer streaming de pel·lícules, música o fotografies. Aquest streaming pot ser aprofitat des de qualsevol client Plex, ja estigui aquest instal·lat en un smartphone, tauleta tàctil o ordinador.

Plex és programari lliure i gratuït, pel que hom se’n pot descarregar tant el client com el servidor sense haver d’assumir cap cost, des de la mateixa pàgina web. Inicialment, fou un fork de XBMC (ara anomenat Kodi).

Un dels avantatges de Plex és que pot fer streaming a dispositius Chromecast.

Guillem Alsina
Etiquetes: