10 canals de Youtube en català

Youtubers Catalans
Compartir

YouTube ha guanyat el temps lliure de la nova generació comparat amb la televisió. El contingut que es pot trobar és molt variable, des de mini-sèries casolanes fins a tutorials educatius. Però realment, l’activitat que més ha rebut l’atenció últimament és la gravació i distribució de vídeojocs.

Els Youtubers avui són mini estrelles de rock, alguns amb milions de fans! I no només has de ser un bon gamer, sinó que també tenen molt d’èxit els jugadors que tenen gràcia i fan una partida de jocs electrònics tan divertida, que ni has d’entendre què hi passa ni quin és l’objectiu per passar una bona estona.

Google, la companyia pare de YouTube, ha vist aquest potencial i aquests dies ens ha donat una nova aplicació: Youtube Gaming. Aquesta ens porta com a novetat la possibilitat de gravar-nos i interaccionar amb els seguidors en temps real. Ja hi havia aplicacions com Twitch.tv que feien la mateixa cosa, però la simplicitat i la popularitat de Youtube fa possible assegurar l’èxit de la nova plataforma.

Per celebrar aquest moment, anem a cercar-hi els Youtubers Catalans. És encara un grup petit, però molt actiu i divers. No només fan gravacions de jocs, sinó també activitats comunes, com intercanvi de regals secrets o vídeos temàtics. Intentarem mostrar aquí només 10, però al portal dels jocs en català, Gaming.cat, trobareu la llista completa. I per suposat, si us animeu a fer un canal de YouTube, sereu benvinguts a la comunitat.

AlbertFox

A l’Albert el trobem molt en els servidors de Minecraft, on és molt popular i té molts fans, jo en sóc una d’ells. Els seus comentaris van una mica més enllà sempre i és molt divertit d’escoltar.

Arandur

Arandur és un gamer de debò, juga diversos jocs i fa unes sèries completament comentades. Les històries són molt entretingudes i té una afició pels jocs de terror, així que compte amb les maratons nocturnes.

CatalaHD

Com CatalàHD diu, al canal hi trobareu tot el que pugueu imaginar, amb humor i en català. Té una gran varietat de jocs i també fa molts vídeos col·laboratius, que són molt divertits i donen per a una bona estona de riure.

Dannides

Dannides no fa només jocs, però també vlogs i consells sobre economia. Els jocs i les sèries poden ser seguides com a pel.lícules i els seus comentaris són molt sucosos i peculiars.

Edgar AstroCat

L’Astro és un dels nostres veterans, que és com el vi, cada vegada és millor. Té uns vídeos de Minecraft molt bojos, però també podeu trobar altres jocs i uns video-blogs que us enganxaran.

Ekar13

El canar d’Ekar és molt complet, té jocs molt variats, on podreu trobar opinions i consells. És genial per a tots els grans aficionats als vídeojocs.

Edi theCat

Eti és tot un profesional de l’audiovisual i sempre ens sorpren amb els seus vídeos. No només és un gamer, també ens ensenya curtmetratges, col·laboracions i vídeoblogs.

Gaming.cat

Gaming.cat és el canal i la plataforma que ens uneix a tots. Un promotor dels vídeojocs i del català, té una de les més grans coleccions i els comentaris fan les sèries ser igual de divertides tan per als gamers de debò, com per als qui miren els jocs per les històries. També hi podem trobar reportatges i opinions on podem participar en els comentaris.

Nil66

En Nil és un jugador apassionat de Minecraft i un militant per la comunitat que es crea al voltant d’aquest joc. És un dels mes divertits youtubers catalans, que sempre ens dóna sorpreses a tots, com els vídeos dels SIMS on ens va representar virtualment, juntament amb uns comentaris deliciosos.

xavalma

Xavalma no només té gameplays, també ens sorprèn amb música. Trobareu molts vídeos de Pokemon i últimament s’ha aficionat a Hearthstone, i mostra unes partides i un comentaris molt divertits.

https://www.youtube.com/watch?v=8xM-yT2Owxk&w=640&h=360

xaviNightShade

Xavi ens porta al seu canal jocs indies i en fase de pre-launch, així que és molt interessant de seguir. I hi ha encara coses més útils, com tutorials variats, des de survival a Minecraft fins a pastissos de xocolata.. mmmm.

https://www.youtube.com/watch?v=vRWEslhM-rs&w=640&h=360

Rorutza

I com a bonus, el meu canal, que realment ha estat un projecte començat per un article d’Ycom, perquè no vaig trobar al moment de la seva obertura cap canal en català de gaming fet per una noia. No sóc gaire bona gamer, però faig servir Minecraft com excusa per a un blog i també faig petits experiments de vídeos, com reportatges, vídeo-blogs o stop-motion.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: