Els 5 millors eSports per apostar el 2019

millors-esports-2019
Compartir

Abans d’ahir vaig assistir a l’Espai Networking de Videojocs de Barcelona Activa, i va ser una tarda molt interessant i productiva, a l’entorn de l’ecosistema Gaming, un sector a l’alça que mou més diners que el cinema i la música junts… Em va encantar l’speech de la gran periodista gamer Gina Tost, que va qualificar l’ecosistema “un dels sectors més dinàmics, creatius i estimulants de tot Europa“. Tot seguit parlem del fenomen dels eSports.

Apostes a eSports – Quan van començar?

Els eSports són un fenomen que realment porta ja bastants anys en el mercat. Si bé, en els seus començaments, fa ja uns 20 anys, eren un concepte molt més amateur del que són avui dia. I com en tota competició, les apostes en competicions de gaming han existit des que van començar a disputar-se campionats en l’era dels arcade dels 80. Així que les apostes a eSports no són quelcom nou, en última instància, allò nou és el fet que es comencen a professionalitzar.

Encara que la realitat és que podríem parlar d’un abans i un després en els eSports, ja que a partir de 2010 és quan comencen a evolucionar cap a un concepte molt més professional, com el que vivim avui dia. I de la mà a la professionalització dels eSports, arriben les apostes o eSports Betting. Ja que ara, i des de fa un temps, ja es pot apostar a eSports en les mateixes cases d’apostes online en les quals fins fa no gaire només podia apostar-se en eSports o esdeveniments internacionals. Per descomptat, no totes les cases d’apostes han incorporat les competicions de gaming o esports electrònics i encara queda molta evolució, i principalment regulació, per davant, però, naturalment, ja pot fer-se.

Els eSports més populars per apostar el 2019

Els jocs aniran canviant amb el Temps, però actualment podem parlar de certs protagonistes clarament diferenciats en els eSports. I podem diferenciar clarament un top 5:

CS GO

Counter-Strike Global Offensive o CS:GO ha aconseguit el que molt pocs videojocs, ja que 20 anys després continua sent el shooter de referència i una de les estrelles dels eSports. Encara que per descomptat el temps passa per a tots, i del domini de NiP hem passat a veure com SK, G2 o Astralis han donat el relleu en rànquings com el d’HLTV.

LoL

Encara que pot ser que League of Legends hagi perdut una mica de manxa en els últims anys (o mesos) ha estat sens dubte una de les estrelles en la professionalització del gaming. I no sembla que ningú vagi a ser capaç d’arrabassar-li el tron d’aquí a bastant. No hi ha més que veure la MSI de 2018 i l’espectacle que van donar equips com Fnatic, Team Liquid, Dragon X o Flaix Wolves.

Overwatch

El títol de Blizzard és digne d’estudi, ja que la seva data de llançament data de 2016, i ha estat capaç d’accedir a un top 5 compost per videojocs que encara que les seves últimes edicions siguin més recents, porten fins i tot més de 20 anys en el mercat, com és el cas de Warcraft o Counter Strike. En aquest cas el domini asiàtic ha estat irresistible, però recordem que en l’última Copa Mundial a més de Corea o la Xina, França, els EUA, Canadà, Finlàndia o el Regne Unit van fer un gran paper.

StarCraft 2

StarCraft II o SC2 és un altre clàssic que ha sabut renovar-se i mantenir a la seva fidel massa de gamers, a l’estil Counter Strike, durant més de 20 anys. Un altre eSport en el qual Corea és el clar dominador. Però als Protoss, Rogue, Zerg o Terran cal afegir jugadors occidentals com Scarlett o NoRegreT, que han fet grans actuacions en les WCS.

Dota 2

El segon lliurament de Defense of the Ancients, Dota 2, és una altra mostra de com un videojoc pot renovar-se i no morir amb el pas del temps, sinó tot el contrari. No hi ha més que veure com els gamers de Team EG o EHOME guanyen més diners que molts futbolistes!

Sistema Pool o Piscina

Si no coneixes la terminologia de les apostes, et sonarà estrany, així que t’expliquem amb un exemple.

  • En una partida de CS:GO, per exemple hi ha dos equips sobre els quals pots apostar i dos possibles guanys sobre la teva aposta. Si la teva aposta sobre un equip i aquest guanya, es porta una part proporcional de les apostes que s’hagin fet sobre la victòria de l’altre equip, així de senzill.
  • Així que apostes contra altres jugadors, no contra la casa!
  • Per descomptat la casa es queda amb un percentatge de les apostes, però no apostes contra la casa, contra un casino, sinó contra persones reals.

Dins del tipus d’apostes que permet, les apostes sobre quotes estaran aviat disponibles. Però apostar contra altres jugadors és un sistema molt més transparent que apostar contra la casa.

 

I tu? Tens sang de gamer a les venes com nosaltres? Aboca’t al shot d’adrenalina de ser un apostant en l’Sports betting!

Etiquetes: