60 minuts, un espai tancat, un misteri per resoldre

Compartir

Podries escapar d’una habitació tancada en menys d’una hora amb l’ajut d’un grup d’amics? Et sona la idea? Segur que has jugat a algun joc en línia del tipus ‘escape the room’, on necessites acomplir una missió i fugir d’un recinte tancat cercant objectes i resolent pistes. Els japonesos van ser els primers de dur aquests jocs d’escapament a la vida real i les sales d’escapisme s’estan estenent ràpidament arreu del món. Des d’ycom.cat et proposem el llistat més extens de locals a Barcelona. Així que reuneix un equip (normalment són entre 2 i 5 persones), reserveu hora, aguditzeu l’enginy i la lògica i demostreu que sou els millors detectius escapant abans de 60 minuts.


Chicken Banana
Chicken Banana ofereix dues sales amb jocs diferents. T’animes a provar-los tots dos?

  • La màfia: sou membres de la màfia. Heu d’aconseguir les proves que volen utilitzar contra el vostre cap. Feu tot el que pugueu però aneu alerta: no treballeu per qualsevol.
  • La psiquiatria: el doctor Steinberg fa experiments il·legals amb electroxoc i heu quedat atrapats. Gairebé no us queda temps. Com escapareu?

Preu: 80€/5 jugadors (consulteu a la web d’altres opcions).


confinedbloc
Confined
Confined és la sala d’escapisme més nova de Barcelona que també ens ofereix dues propostes de joc:

 • A El experimento podreu viure una experiència de pel·lícula a l’estil ‘The Cube’ o ‘El experimento’ i escollir-ne el nivell de dificultat:  Reconeixent l’entorn (per als principiants), Olfacte de detectius, Emulant Sherlock i Paranoia cerebral (no apte per a cervells dèbils).
 • La segona proposta és El Cas del Dr. Pazguato, ideat específicament com a joc familiar, per a que els més petits de la casa us puguin acompanyar en aquesta aventura.

Per saber-ne en preu, cal que us poseu en contacte amb ells a través de la seva web.


cronologic
Cronologic
Rellotges, walkies i una llibreta és tot el que rebreu per endinsar-vos en una empresa que realitza viatges en el temps. També podeu participar-hi en mode cronocompetició fent dos equips, reservant dues sessions seguides i competint per ser l’equip més ràpid en escapar.
Preu: 48€ la partida.


enikmik
Enikmik 
La proposta d’Enikmik s’anomena ‘El bunker’. La doctora Betsy Smith ha descobert una font d’energia il·limitada dins del seu búnquer secret i impenetrable que pretén vendre al mercat negre. La vostra missió serà recuperar aquesta font d’energia.
Preu: 75€/5 jugadors (consulteu a la web d’altres opcions).


escapehunt
Escape Hunt
Escape Hunt ens transporta més de 100 anys enrere per jugar el paper d’un famós detectiu de Londres amb els seus col·legues i intentar resoldre un misteriós assassinat. Ens permet escollir entre tres misteris:

 • El misteri de Gaudí: l’any 1926, Antoni Gaudí va morir atropellat per un tramvia i el van confondre amb un captaire. Com és possible? Hi ha qui afirma que va ser massó i guardava una relíquia de gran valor.
 • La Vampira de Barcelona: al voltat de l’any 1913, molts nens petits van desaparèixer. Què se’n va fer? Encara se’n pot salvar algun? Entreu a la aterridora casa de la Vampira del Raval i escapeu-ne abans de 60 minuts.
 • Escola de lladres: a principis de 1900, hi va haver un important robatori en una argenteria. Teniu el valor per aturar aquest grup de lladres juvenils? Apreneu sobre els seus mètodes, trobeu el botí a temps i espeu.

Aquí també podeu competir entre dos equips però, en aquest cas, podeu fer-ho simultàniament ja que disposen de sales idèntiques. Qui serà el primer equip en sortir-ne?
Podeu acabar l’activitat compartint una estona amb una tassa de te i vestir-vos d’època per fer-vos fotos.
Preu: 100€/5 jugadors (consulteu a la web d’altres opcions).


escapasipuedes2
Escapa si puedes

 • Apartamento 97: Entreu a l’apartament 97 per descobrir què li ha passat a un arqueòleg desaparegut poc temps després d’arribar d’una expedició a Sibèria, on ha descobert un virus primitiu dins d’un mamut congelat. Què ha passat amb el professor? I on és el virus? Podreu salvar la humanitat del perill d’aquest virus.
 • Agencia 29: Heu resolt el cas de l’Apartamento 29? N’esteu segurs? El periodista Fontana, amic de l’arqueòleg, ha trobat proves que han capgirat la versió oficial i han fet que es reobri el cas de l’apartament 97. Entreu al despatx d’en Fontana: Agencia 29 i resoleu els nous enigmes per descobrir el final de la història.

Preu: 45€/5 jugadors (consulteu a la web d’altres opcions).


slide-1
Escape Barcelona 
Escape Barcelona té dues sales de joc temàtiques:

 • La maledicció del faraó: Un arqueòleg ha desaparegut sense deixar rastre. L’última cosa que se’n sap és que havia llogat un petit despatx a El Caire perquè havia descobert una pista que canviaria la història d’Egipte. Entreu al seu despatx i seguiu les pistes per saber on és l’arqueòleg i què va descobrir.
 • El temple perdut: Oblidat des de fa segles fou construït per la tribu Hicu, per a fer sacrificis de sang als seus déus. Durant un d’aquests sacrificis els membres de la tribu van aconseguir l’elixir de la vida eterna. La vostra missió serà seguir les pistes que han deixat els exploradors que van descobrir el temple al seu campament i entrar al Temple perdut per buscar l’elixir de la vida eterna.

Preu: 50€ la partida.


espaniq_logo
Espaniq
Un delinqüent buscat arreu del món i d’identitat desconeguda fa poc que s’ha instal·lat a Barcelona.  Disfressat de fotògraf, s’infiltra en el món de persones conegudes i fa insuportable la seva vida. Escull una persona, la segueix, observa la seva vida, pren fotos i li fa xantatge. Vosaltres heu rebut una pista sobre on s’allotja a Barcelona i cal que registreu el seu pis per trobar proves contra ell.
Preu: 49€ la partida.


habitacion
Habitación 73
L’habitació 73 pertany a un perillós fugitiu. Un cop dins haureu resoldre diferents enigmes estratègicament encadenats que us conduiran al vostre objectiu final: recollir les proves que l’incriminen i tocar el dos ràpidament.
Preu: 40€ la partida.


logomissionleak3
Missionleak
El primer ministre de la República de Thaqar està de visita el nostre país i ha dut amb ell el tresor del seu país, el diamant anomenat ‘La Flor de Thaqar’, que ha deixat custodiat a un banc. Podreu assaltar-lo i fugir amb el botí?
Preu: 45€ la partida.


misteryplan
Mistery Plan
La maldició de Tutankamon: L’any 1923 van assassinar Lord Hervert, mecenes de l’expedició que va descobrir la tomba de Tutankamon, que van trobar mort a la seva mansió. Gairebé un segle després l’MI6, servei militar d’intel·ligència, ha decidit reobrir el cas i tu i el teu equip en sou els millors agents.
El joc té una versió Plus per a més agosarats que presenta un joc més complex i en la qual els jugadors (que poden ser fins 10) es posen en la pell dels personatges.
A Mistery Plan t’ofereixen una opció interessant: et porten el joc d’escape room a casa, a l’oficina o bé a la festa on vulguis. S’encarreguen de dur-te el material i recollir-lo.

Preu: 55€ la partida.


parapark
Parapark 
Parapark, franquícia hongaresa que va ser la primera en obrir un room escape a Espanya, ofereix ‘Habitacle 113’ i ‘Experiment número 5’ però els seus responsables no volen desvetllar cap pista que t’ajudi a sortir a temps. Sou prou valents per entrar-hi a cegues?
Preu: 47€ la partida.


picadero
Picadero Motel
Aquest room escape, es caracteritza per ser de terror. A diferència dels anteriors, on primen els jocs de lògica i d’enginy i et garanteixen que estan lliures d’espants, Picadero Motel promet fer-vos passar una estona terrorífica amb portes que es van tancant. Ofereix sessions “forever alone” on pots jugar amb grups de dos a cinc desconeguts i que pots reservar de forma individual a 10€.
Per saber-ne en preu, cal que us poseu en contacte amb ells a través de la seva web.


proyectotarget
Proyecto Target
Una de les sales d’escapisme més grans. 160m2 plens de jocs i enigmes visuals, numèrics, espacials, etc… dels quals no puc donar-vos-en cap pista, ja que entrar a l’habitació sense cap mena d’explicació és una de les claus del joc. Què hi passarà? Aconseguiràs sortir-ne a temps?
Preu: 70€/5 jugadors (consulteu a la web d’altres opcions).


julio4.520x520px
Real Escape Game
Real Escape Game té un concepte diferent a les sales de escape room ja que es tracta d’un esdeveniment itinerant que, en aquest cas, tindrà lloc a Barcelona el 4 juliol. Els jugadors formen equips que competeixen a la mateixa sala.
Han passat 50 anys de la mort del doctor Mad, un científic conegut com el geni més destacat del segle passat. Els rumors diuen que va descobrir el secret de la prosperitat però que va morir abans de donar-lo a conèixer al món. Obeint els seus desitjos, el seu testament restaria segellat fins a 50 anys després de la seva mort. Ha arribar el moment d’obrir-lo i caldrà que hi descobriu el misteri amagat.
Preu: 18€ persona.


roomin
Roomin 
Viatja fins l’any 1933 i entra al pis d’un mafiós per buscar proves per incriminar-lo. Tens una hora abans no torni.  Només disposes d’un walkie, una llibreta i el teu ingeni. En seràs capaç?
Preu: 44€ la partida.


 

Detectius, espies, periodistes, lladres, …  els jocs d’escapisme en viu us ofereixen la possibilitat de sentir-vos com els protagonistes d’un videojoc. Sortir-ne amb èxit només depèn de vosaltres.

Imatge de portada extreta de l’usuari d76; a Flickr sota llicència Creative Commons.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: