Aguanta sense fumar

Compartir

Si Ricky Rubio aguanta dotze hores en un seient d’avió, tu pots aguantar sense fumar” és un dels missatges de la nova campanya contra el tabac del Departament de Salut, en col·laboració amb The Ricky Rubio Foundation.

La campanya s’adreça a nois i noies d’entre 14 i 20 anys per evitar que comencin a fumar o per fer que ho deixin el més aviat possible, ja que 8 de cada 10 persones que actualment fumen van començar abans dels 20 anys.

El tabaquisme entre els joves té conseqüències importants a curt termini, com efectes respiratoris o risc de consum d’altres drogues, i a llarg termini, com malalties de cor i càncer de pulmó.

Sota el lema “Aguanta”, el basquetbolista català protagonitza quatre proves complicades, com muntar en un tricicle o fer triples en una cistella mòbil. El missatge final és que si Ricky Rubio pot aguantar tots aquests reptes, tu pots aguantar sense fumar; res és tan difícil.

Els quatre reptes es poden veure en format audiovisual al web aguanta.cat, on també hi ha consells i raons per deixar de fumar, i falses creences sobre el tabac.

Per difondre la campanya més enllà de les xarxes socials i la pàgina web, també s’envien pòsters a tots els instituts del país i centres sanitaris.

Recorda, tu pots aguantar sense fumar.