Beneficis del ioga per la salut ─ MENT, COS I ÀNIMA

beneficis-del-ioga
Compartir

 

El ioga ofereix múltiples eines per a un estil de vida més saludable. Algunes persones acudeixen a aquesta pràctica per millorar el seu estat de salut a través de l’enfortiment del seu organisme. Unes altres, potser recorren al ioga per controlar l’estrès, per calmar els pensaments que pertorben la ment. El fet és que aquesta tradicional disciplina mil·lenària, té com a objectiu aconseguir l’harmonia amb un mateix-a.

Les postures i exercicis de concentració formen part de les pràctiques del ioga. Genera efectes positius en ment, cos i ànima. I fa bona la màxima mens sana in corpore sano. Per tot això, des d’YCOM recalquem que sumar-se a la pràctica del ioga és essencial per cuidar el teu cos i ment.

 

T’has preguntat quins són els beneficis del ioga per a la salut? Relaxa’t i pren nota!

 7 principals beneficis del ioga per la salut

Els canvis saludables en el nostre estil de vida contribueixen a un perfecte estat de salut física i mental, generant pensaments positius i optimistes. La principal motivació és la cerca de la pau interior amb una millor percepció del nostre entorn.

Des de temps immemorials, s’ha recalcat els múltiples beneficis del ioga per la salut. La pràctica del ioga permet la unió de l’ànima individual amb la divinitat, complementant la percepció del “jo” espiritual i no material.

1. Millora l’aptitud física

En el ioga, no tot es tracta de torçar-se en posicions estranyes o complicades: també es millora la condició física. Gràcies a això tonificaràs diferents parts del teu cos per mitjà de la realització de postures anomenades asanas.

  • La pràctica regular incrementa la capacitat del treball, alleujant la tensió i l’estrès acumulat del dia.

2. Pèrdua de pes corporal

Les postures de Surya Namascar (salutació al sol), com també la respiració abdominal, són pràctiques habituals en el ioga que contribueixen a la pèrdua de pes.

Una dieta saludable baixa en greixos i rica en fruites i verdures, és un hàbit autoimplantat en el practicant. Amb el temps, enforteix una conducta alimentària molt més sana!

3. Ajuda al descans i relaxació

La respiració com a tècnica de relaxació contribueix a un descans major durant les nits. Així, millora la nostra capacitat d’atenció i resolució de problemes diaris l’endemà.

La relaxació profunda et manté calmat i serè. Això comporta a un estat de pau interior, apaivagant tot problema que tens acumulat en la teva ment.

4. Enforteix la salut

Les postures del ioga massegen els diferents òrgans del cos, la qual cosa enforteix el teu sistema muscular i immunitari. En l’aspecte físic, el ioga ajuda a corregir els desequilibris en el teu cos com a dolors lumbars, fatiga.

En millorar la teva respiració i concentració, s’aconsegueix un millor estat de salut.

Les persones que practiquen ioga són més sanes, amb un sistema cardiovascular més òptim. Alleuja tots aquests dolors musculars,ossis i de les teves articulacions, uneix-te a la pràctica del ioga!

5. Relació amb l’entorn social

En trobar-te en millor estat amb tu mateix o mateixa, et trobaràs més involucrat/ada amb el teu entorn. Tindràs més energia i positivisme en les teves relacions de parella i amistat.

Seràs capaç d’afrontar d’una manera més sensible el teu mitjà extern, contagiant amb el teu bon humor, confiança i felicitat a les persones que t’envolten. Així que respira, concentra’t i somriu!

6. Desenvolupa la intuïció

La presa de decisions i el maneig adequat de situacions diàries és transcendental. La meditació constant comporta a millorar la teva capacitat intuïtiva mantenint-te en un estat d’observació i pau amb el teu entorn.

Organitzar els teus pensaments requereix la pràctica habitual de la relaxació i introspecció. Prendre consciència del teu passat i futur mantindrà la teva ment enfocada en el present.

7. Integració entre cos i esperit

Una autoexploració contínua de les capes mentals, espirituals i físiques fa que aconseguim un estat íntegre d’harmonia plena de l’ésser. Quan ens sentim bé amb el nostre cos i esperit tenim una millor qualitat de vida.

L’equilibri ple de totes les esferes que ens conformen com a éssers humans comporta a un estat d’absoluta saviesa còsmica. Aquest, al seu torn, ens confereix la sensació de llibertat diària.

Pots prendre en compte aquests beneficis del ioga per la salut per a un canvi ple i satisfactori de la teva vida.

Amb la pràctica de l’autoconeixement podràs mantenir una conducta més saludable i, a l’últim, feliç!

 

Gemma
Etiquetes: