Com canviar el disc dur de la PS4 i la PS4 Pro

PS4 i PS4 Pro Disc Dur
Compartir

PlayStation 4 o PS4 compta amb tres models, el model estàndard (el primer que va arribar al mercat) i altres dos més actuals amb les versions Slim i Pro, la primera amb una grandària alguna cosa inferior i la segona amb un maquinari més potent i avançat… Els tres models estan disponibles amb diferents capacitats de disc dur, des de 500 GB a 1 TB. Però amb les actuals mides de les instal·lacions dels videojocs i els no menys pesats pegats d’actualitzacions, és molt probable que aquestes capacitats ens quedin curtes quan comencem a acumular desenes de videojocs. Per això, Sony ofereix l’opció de canviar el disc dur o HDD de la nostra consola per un altre de major capacitat i a YCOM, t’expliquem com.

Primeres consideracions abans de començar

En aquest tutorial t’expliquem, pas a pas, com canviar el disc dur de PS4 per un altre de major capacitat. És una operació senzilla i no afecta en cap cas a la garantia de la consola, a diferència d’Xbox One, en la qual sí que perdem la garantia en el cas de substituir l’HDD original. Això sí, tot i que Sony permet canviar el disc dur sense problemes, la companyia no es farà responsable de cap dany ocasionat durant el procés, encara que si segueixes els nostres consells, no hauria d’haver-hi cap problema; tan sols has de ser meticulós/a i acurat/da!

Quines eines necessito?

A continuació et detallem tot el necessari per canviar el disc dur del teu PS4:

 • Un tornavís llarg tipus Phillips
 • Un ordinador amb accés a internet
 • Una unitat d’emmagatzematge USB d’almenys 1 GB de capacitat
 • Un disc dur compatible
 • L’arxiu d’instal·lació de firmware de PS4 que pots descarregar de la pàgina oficial de PlayStation

Quins discos durs són compatibles amb la PS4?

No tots els discos durs del mercat són compatibles amb PS4. I és que la unitat que ve per defecte en PS4 és un SATA II de 2,5″ i 500 GB o 1 TB a 5400 rpm de 9,5 mm de grossor, és a dir, un disc dur d’ordinador portàtil. Així, el nostre nou disc dur ha de seguir uns mínims, amb el que mai ha de superar els 9,5 mm de grossor (en cas contrari no entrarà a l’espai destinat en la consola) i explicar almenys amb 160 GB de capacitat. Ara podem triar entre discos durs HDD o els més ràpids (i cars) SSD, que també estan suportats. Això sí, les unitats de disc dur a 7200 rpm i els híbrids no estan suportats de forma oficial per Sony. Podem trobar fàcilment diversos models compatibles que compleixin aquestes característiques, sigui d’1 TB o 2 TB, a través d’stores com Amazon, com és el cas d’aquesta unitat de Western Digital.

PS4 estàndard (Sèrie CUH-1000, CUH-1110 i CUH-1200)

 1. Desendolla el cable d’alimentació, el cable HDMI i qualsevol altre cable de la part posterior del sistema PlayStation 4.
 2. Col·loca la PlayStation 4 en una superfície plana i neta, de manera que la part frontal del sistema quedi a l’esquerra.
 3. Col·loca els palmells de les mans sobre el panell superior i deixa els dits sobre la part més allunyada del sistema.
 4. Aplica una pressió suau i uniforme en la unió amb els palmells i, fent alçaprem amb els dits, llisca el panell superior cap a fora. Sentiràs un clic i el panell es desplaçarà uns 7 mm. Aixeca el panell, començant des de l’esquerra.
 5. Una vegada retirat el panell superior, veuràs un cargol amb els símbols de PlayStation. Gira’l en el sentit contrari a les agulles del rellotge per treure’li extreure el disc dur.
 6. Tira de l’HDD cap a la part davantera del sistema per extreure’l.
 7. Amb un tornavís de tipus Phillips, extreu els quatre cargols que subjecten en disc dur al suport.
 8. Introdueix el nou disc dur en el suport i torna a col·locar els quatre cargols.
 9. Introdueix el suport en la badia de PlayStation 4 i torna a col·locar el cargol.
 10. Torna a col·locar el panell superior. Col·loca-ho sobre la secció exposada de la teva PlayStation 4, a uns 7 mm de la unió. Llisca el panell cap a la unió, fins que encaixi en el seu lloc i se senti un clic.
 11. Torna a connectar el cable HDMI, el cable d’alimentació i qualsevol altre cable que desconnectessis en el primer pas.
 12. Encén la teva PlayStation 4 per comprovar que tot funciona adequadament!
 13. Una vegada que has substituït el disc dur, has de reinstal·lar el software del sistema. Utilitzant un ordinador, guarda l’arxiu d’actualització del programari del sistema en un dispositiu d’emmagatzematge USB per la seva reinstal·lació.

PS4 Slim (Sèrie CUH-2015)

 1. Desendolla el cable d’alimentació, el cable HDMI i qualsevol altre cable de la part posterior del sistema PlayStation 4.
 2. Llisca la tapa de la badia del disc dur en el sentit de la fletxa per extreure-la.
 3. Extreu el disc dur.
 4. Retira el cargol.
 5. Tira del disc dur amb el suport de muntatge per extreure’l.
 6. Usa un tornavís tipus Phillips per extreure els cargols (quatre buits). No retiris les peces de cautxú dels orificis dels cargols!
 7. Col·loca el disc dur en el suport de muntatge.
 8. Introdueix el disc dur de substitució al suport de muntatge i, a continuació, subjecta-ho amb els cargols. No estrenyis els cargols excessivament.
 9. Fixa el disc dur al sistema amb el cargol. Assegura’t d’inserir completament el disc dur a la badia del disc dur.
 10. Torna a connectar el cable HDMI, el cable d’alimentació i qualsevol altre cable que desconnectessis en el primer pas.
 11. Encén la teva PlayStation 4 per comprovar que tot funciona adequadament!
 12. Una vegada que has substituït el disc dur, has de reinstal·lar el software del sistema. Utilitzant un ordinador, guarda l’arxiu d’actualització del programari del sistema en un dispositiu d’emmagatzematge USB per la seva reinstal·lació.

PS4 Pro (Sèrie CUH-7000)

 1. Desendolla el cable d’alimentació, el cable HDMI i qualsevol altre cable de la part posterior del sistema PlayStation.
 2. Col·loca el sistema de cap per avall en una superfície plana i extreu la tapa de la badia del disc dur. Retira-la començant per la dreta.
 3. És possible que vegis un adhesiu que cobreix la tapa de la badia del disc dur. Pots retirar-la sense problemes ja que la garantia no es veurà afectada.
 4. Extreu el cargol i tira del suport de muntatge del disc dur per extreure’l.
 5. Extreu els quatre cargols del suport de muntatge del disc dur.
 6. Extreu el disc dur del suport de muntatge i col·loca-hi el nou.
 7. Torna a col·locar els cargols; procura no apretar-los massa!
 8. Torna a introduir el suport de muntatge del disc dur. Fa un cop d’ull a la imatge més amunt per assegurar-te que ho introdueixes de la forma correcta.
 9. Torna a col·locar el cargol.
 10. Torna a col·locar la tapa de la badia del disc dur.
 11. Torna a connectar el cable HDMI, el cable d’alimentació i qualsevol altre cable que desconnectessis en el primer pas.
 12. Encén la teva PlayStation 4 per comprovar que tot funciona adequadament!
 13. Una vegada que has substituït el disc dur, has de reinstal·lar el programari del sistema. Utilitzant un ordinador, guarda l’arxiu d’actualització del softaware del sistema en un dispositiu d’emmagatzematge USB para la seva reinstal·lació.

Una vegada hàgim instal·lat el disc dur tan sols ens falta iniciar la consola en Mode Segur per iniciar la instal·lació del programari o firmware més recent de PS4. Per a això tan sols has de:

 • Connectar la unitat USB esmentada anteriorment a un port USB de la consola amb el comandament DualShock 4 connectat.
 • Ara, cal mantenir pressionat el botó d’encès de la consola durant 7 segons per entrar en Mode Segur.
 • Després, i a través del menú, seleccionem l’opció 7: Inicialitzar PS4 (Resinstalar programari del sistema).

Una vegada hàgim completat els passos mostrats en pantalla ja haurem acabat amb el procés de substitució del disc dur de la nostra PS4, per així gaudir d’una major capacitat d’emmagatzematge per als nostres videojocs i les seves actualitzacions!

Gemma
Etiquetes: