CEBA PER NETEJAR LA CASA! [TRUCS ECO]

ceba-per-netejar
Compartir

 

Encara que  queixar-nos perquè ens fa plorar en tallar-la, la ceba és un vegetal summament beneficiós en molts sentits. En primer lloc, és un ingredient gairebé clau en moltíssimes receptes. A més, també presenta grans avantatges per a la nostra salut.

Hi ha aliments i altres ingredients de cuina que són famosos per les seves propietats de neteja. A YCOM fem servir la llimona, la sal i l’oli, combinats també amb l’infal·lible bicarbonat de sodi. I ceba per netejar la casa!

 

6 trucs per netejar la casa amb ceba

No obstant això, un ús menys conegut d’aquest aliment és el que correspon a la neteja i altres tasques domèstiques.

A continuació, et revelem els millors trucs eco per netejar la teva llar amb ceba.

1. Per netejar les paelles, olles i graelles

El primer ús de neteja de la ceba que descriurem té a veure amb llevar la brutícia de les paelles i les olles. Com aconseguir-ho? Fàcil: primer, frega mitja ceba per tota l’olla que tingui restes de menjar o brutícia adherida. Agrega-li aigua tèbia i deixa-la en remull uns minuts perquè la ceba actuï.

Tot seguit, només hauràs de rentar-la com ho fas habitualment i llest, tindràs una olla ben lluent en qüestió de minuts!

Aquest mateix principi pot aplicar-se a les graelles. Si has fet una barbacoa i, en voler usar-la de nou, et trobes amb restes de carn enganxades a la graella, usa la ceba de la mateixa manera per desenganxar-los sense problemes.

2. Ceba com a repel·lent

Si bé no és específicament un mètode de neteja, és un dels usos més populars de la ceba fora de la cuina. La seva forta olor és útil per allunyar mosquits, formigues i altres insectes!

Per al seu ús, tens dues opcions. La primera és picar-la i col·locar-la directament sobre el camí que utilitzin els insectes que pretens espantar.

El segon, una mica més elaborat, consisteix a ratllar la ceba i deixar-la en remull en aigua calenta. L’endemà, queda’t amb el líquid i col·loca’l en un ruixador per aplicar-ho en els llocs que necessitis.

3. Lleva taques de la roba

No són pocs els qui es pregunten com treure les taques de suor de la roba! La ceba també presenta una solució per a aquest problema.

Igual que l’aigua oxigenada, la ceba té la capacitat de penetrar en els teixits de les peces sense afectar-les. Solament has de ratllar un tros de ceba i aplicar-la sobre la taca directament. Després, després d’uns 10 minuts deixant que faci efecte, procedeix a realitzar al rentatge a màquina com ho fas normalment.

4. Elimina l’òxid

Si tens eines, tisores, cadires o ganivets oxidats, aquest consell per netejar la teva llar amb ceba et serà de gran ajuda. Sabies que aquest aliment pot ajudar-te a eliminar les partícules d’òxid de la superfície d’aquests elements?

Tan sols hauràs de tallar una ceba a la meitat i passar la seva part interior per l’element que desitgis restaurar. Després, aplica-hi una mica de greix sobre i, com a pas final, frega’ls amb un drap per netejar-los totalment.

5. Elimina l’olor de pintura

Si has pintat una habitació, o fins i tot la casa sencera recentment, pot ser que l’olor de pintura envaeixi els teus dies! Novament, la ceba al rescat: pot ajudar-te a desfer-te de la olor gairebé sense necessitat de fer res.

Com aconseguir aquest miracle? Col·loca aigua tèbia en un recipient i submergeix en ella unes rodanxes de ceba. El següent pas consisteix a deixar-lo tota la nit a l’habitació amb portes i finestres tancades. L’endemà al matí, notaràs que l’olor desagradable se n’ha anat com per art de màgia!

 

6. Lleva la brutícia de l’extractor

Sense cap dubte, es tracta d’un dels elements més difícils de netejar. L’extractor o campana de la cuina pot ser un veritable mal de cap, tret que comptem amb aquest senzill truc.

Si agafes mitja ceba i la combines amb bicarbonat de sodi i aigua, pots preparar una solució molt efectiva per netejar aquest artefacte. Aplica-ho sobre la reixeta i després solament passa un drap humit per treure les restes.

 

Amb aquestes recomanacions, hauràs trobat un nou aliat a l’hora de la desinfecció i neteja de la casa. Com hauràs notat, netejar la teva llar amb ceba no solament és possible; hi ha moltes formes de fer-ho i el millor de tot és que totes són saludables i ecològiques!

 

Gemma
Etiquetes: