Com ajuda el ioga a controlar l’estrès [ZEN LIVING]

ioga-zen-pau-interior
Compartir

 

El ioga és una disciplina que ens ajuda a mantenir l’equilibri entre cos i ànima. El ioga t’ajudarà a combatre l’estrès i l’ansietat, perquè la ment podrà controlar-se davant les adversitats. El ioga per a control de l’estrès, és un mètode per a l’autocontrol de l’ansietat i reducció dels símptomes físics i emocionals de l’estrès.

Practicant ioga hi haurà una millora de la salut i de la qualitat de vida. Podràs afrontar la vida amb energia, connectant el físic amb l’espiritual. Són molts els beneficis del ioga, però per superar les crisis serà una eina que et brindarà estabilitat.

Si pateixes estrès o ansietat, mira de calmar-te i imbueix-te de la vida zen per recuperar la teva pau interior. Aquí a YCOM, ja fa un temps que ens hem passat al zen living per esdevenir ioguis i ioguines i és per això que t’expliquem com ajuda el ioga a controlar l’estrès.

Beneficis del ioga contra l’estrès

Sense més dilacions, t’expliquem els 4 beneficis proncipals de practicar ioga.

Disminueix l’estrès i l’ansietat

Les crisis generen un estat d’estrès i ansietat a l’individu, perquè sent la pressió de resoldre la situació, però no sap com. El ioga t’ajudarà a manejar l’estrès perquè podràs concentrar-te.
Mitjançant la respiració posaràs en pràctica la tècnica de relaxació, que forma part del ioga. Oxigenar el cervell mitjançant la respiració t’ajudarà a relaxar-te, i amb la meditació connectaràs amb el teu esperit.

La meditació brinda pau i, en moments de crisis, et servirà per veure els problemes amb una altra perspectiva. La solució moltes vegades està a les nostres mans però deixem que la pressió ens consuma. Pren-te un temps i respira. Tots els problemes tenen solució! (menys la mort!).

Connectar-se amb l’aquí i l’ara

El ioga busca connectar al cos i la ment amb el present. Viure l’aquí i l’ara disminuirà els nivells d’ansietat perquè no pensaràs en el passat ni en el futur. Connectar-se amb el present farà que resolguis les crisis i afrontis els problemes amb energia.
Pensar en el futur et generarà ansietat perquè desconeixes el que passarà. El ioga et connecta amb el present, perquè en cada pràctica tindràs una energia diferent i et concentraràs en les postures i exercicis assignats.

Practica ioga per connectar-te amb el present; viu el moment i deixa les preocupacions a un costat. La crisi està per resoldre-la, no per lamentar-se. Ocupa’t i no et preocupis.

Brinda tranquil·litat als pensaments

En temps de crisi, els pensaments negatius envaeixen la ment. El ioga els donarà calma a aquests pensaments perquè et connectarà amb la pau interior. Controlar les emocions serà una tasca àrdua en temps d’ansietat perquè sempre estaran presents als moments de tensió.

Reduir els nivells d’estrès contribueix a generar pensaments positius. Afirma coses positives en la teva vida per connectar-te amb aquesta energia. Som uns ésser energètics i allò que atreus amb la ment arribarà a la teva vida. Canvia la negativitat i converteix-la en pensaments positius: així tindràs energies per afrontar la crisi.

Vida saludable

Practicar ioga per conntrolar l’estrès et farà sentir saludable perquè és una activitat física que activa el cos. La pràctica et brinda beneficis per a la salut com a millores en la circulació, el sistema respiratori o les articulacions, entre altres aspectes positius per al teu cos.

El ioga et farà sentir saludable i els problemes eran superats amb enteresa. Els obstacles que se’t presentin et faran més forts perquè el teu cos està saludable. Un cos feble i amb problemes de salut és més vulnerable a l’hora de decaure davant una crisi.

Les males èpoques sempre estaran presents en la vida, està en tu superar-les amb energia i fortalesa. El ioga et brindarà les eines per controlar les emocions i aprendre d’aquesta crisi per convertir-la en una lliçó de vida.

La vida està plena moments negatius i positius. Aprèn de cadascun i seràs una millor persona. El ioga sempre t’ajuda a seguir endavant, ja que ajuda a controlar l’estrès no sols a combatre’l.

Encara que et trobis de front amb els problemes, afronta’ls amb fortalesa i mira el costat positiu de la vida!, com canten els Monty Python a La vida de Brian! (always look on the bright sight of Life).

Gemma
Etiquetes: