Com aprofitar l’os de l’alvocat [10 BENEFICIS INCREÏBLES]

avocado-toast
Compartir

Sabem que l’alvocat és l’ingredient mainstream que apareix a totes les fotos de foodies, considerat mundialment l‘or verd pel seu alt valor nutricional -la seva polpa color verd està carregada d’àcids grassos essencials, antioxidants i proteïnes beneficioses per la salut. L’última descoberta científica demostra que, a més de la polpa, l’os de l’alvocat també tenen unes propietats nutricionals molt valuoses, tant per la cuina com per l’àmbit cosmètic.

A YCOM sempre hem estat d’aprofitar tot allò aprofitable per divertir-nos a la cuina-laboratori reinventant altres receptes. Fins i tot sabíem que les peles de les patates es poden fer servir per cuinar, després de veure la recepta dels nachos dels bessons Torres (amb les peles de les patates!)

Per això t’expliquem com aprofitar l’os de l’alvocat, i els beneficis que té per la salut.

10 beneficis de l’os de l’alvocat

En lloc de llançar l’os a les escombraries, posa’l a assecar al sol i passa’l per un processador d’aliments per obtenir-ne una pols. Aconsellem trencar l’os d’alvocat abans a trossos, per exemple amb un morter, per no forçar a l’excés el motor de la batedora. Una vegada tinguem els ossos d’alvocat reduïts a farina podem utilitzar-los per preparar batuts i smoothies, o a qualsevol recepta incorpora-la com a ingredient secret!  Feel free!

I pren nota del seus beneficis:

1. Millora la salut cardiovascular

S’estima que almenys un 70% dels aminoàcids totals de l’alvocat es troben en el seu os.

Segons l’estudi, els olis essencials que s’obtenen dels ossos d’alvocat podrien regular el colesterol i ser útils en el tractament de la hipertensió i altres afeccions cardiovasculars que augmenten el risc de patir atacs cardíacs.

2. Combat les infeccions estomacals

La fibra que conté estimula el moviment intestinal i evita les digestions lentes per facilitar l’expulsió de les deixalles.

Per les seves propietats antiinflamatòries s’usa com un remei contra la diarrea i altres símptomes gastrointestinals derivats de les infeccions bacterianes i virals.

Els seus components fenòlics protegeixen el revestiment de l’estómac per evitar la formació de les úlceres.

3. És un potent anticancerós!

Els flavonoides que conté aquest os s’han relacionat amb el menor risc al creixement de les cèl·lules canceroses i els tumors.

No obstant això, les proves només’han realitzat amb rosegadors i encara falten recerques que comprovin el mateix benefici en les cèl·lules humanes.

4. Prevé el dany oxidatiu

L’alt contingut d’antioxidants que aporta aquesta llavor s’ha aprofitat per reparar els teixits i les cèl·lules afectades pel dany oxidatiu.

Els seus olis essencials i extractes són un dels compostos actius de diversos productes pel rejoveniment de la pell i el cabell.

Incloure’l a la dieta  disminueix el risc de sofrir patologies cròniques vinculades amb l’envelliment.

5. Enforteix el sistema immunitari

Els compostos fenòlics de l’os d’alvocat s’han emprat com a part del tractament contra les infeccions virals i al·lèrgies.

La seva acció en l’organisme augmenta la presència d’anticossos i, per tant, enforteix el sistema immunitari per evitar les malalties debilitants.

6. Combat el dolor i la inflamació

Els agents antiinflamatoris d’aquestes llavors disminueixen el dolor i la tensió en pacients amb trastorns com l’artritis, la gastritis i la colitis.

Els seus àcids grassos milloren el reg sanguini i afavoreixen l’eliminació de les deixalles per a una disminució en la inflamació dels teixits.

7. És anti-aging!

Un dels usos cosmètics més interessants d’aquest os té a veure amb la seva capacitat per prevenir l’aparició d’arrugues i altres signes de l’edat.

Els seus flavonoides i antioxidants detenen el dany causat pels radicals lliures i incrementen la producció de col·lagen per aconseguir una pell més jove i ferma.

8. Millora la salut capil·lar

Les persones amb problemes capil·lars com la sequedat, la caspa i les puntes obertes poden millorar la seva cabellera amb l’ajuda d’aquest ingredient natural.

Els greixos beneficiosos augmenten la seva humitat natural i eviten les alteracions del cuir cabellut per impedir el creixement dels fongs.

9. Regula la tiroide

Els nutrients que conté aquest os també resulten favorables per a individus amb problemes de la glàndula tiroidal com l’hipotiroïdisme.

La seva inclusió en la dieta estimula la producció d’hormones i ajuda a augmentar el metabolisme per prevenir l’obesitat.

10. Revitalitzant energètic

Els nutrients d’aquest aliment estan relacionats amb l’augment de les energies físiques i mentals. En incloure’ls en la dieta s’incrementa el rendiment físic i mental, de forma natural, per a una millor productivitat durant la jornada!

 

Imprescindible!

Prova també en l’àmbit cosmètic i afegeix una micona de la pols de l’os a la mascareta facial nutritiva amb iogurt, llimona i la mateixa polpa d’alvocat!

Si en el super podem trobar ja oli d’alvocat envasat com un oli d’oliva per amanir, aviat hi trobarem també paquets amb farina d’alvocat, amb totes les bondats que posseeix.

El camí cap a una vida cada cop més healthy és un camí sense retorn.

Segueixes malgastant aquestes prodigioses llavors? Ara que saps com aprofitar l’os de l’alvocat, la teva avocado toast que pengis a Instagram tindrà un something little extra que la farà superior.

Gemma
Etiquetes: