Com canviar de cap

canviar-de-cap
Compartir

 

L’arribada d’ un nou cap és una situació a la que tard o d’hora ens enfrentem a la nostra vida professional.

Des de la comoditat que suposa tenir un cap durant molt de temps, l’arribada d’un estrany pot preocupar-nos al principi. I és normal. Amb ell arriben noves idees i una visió diferent de com fer les coses, però diferent no significa necessàriament dolent.

Els canvis sempre ens posen en estat d’alerta, el respecte al desconegut pot convertir-se en terror quan d’això depèn nostre sou i la nostra carrera. Si t’han dit que  patiràs un cap nou no et preocupis, relaxa’t i passa a l’acció. I no oblidis que saber transmetre qui ets, allò que vols i el que ets capaç de fer al teu nou cap. És una acció bàsica de marca personal. A YCom, tenim 7 consells per canviar de cap:

7 trucs per canviar de cap

Realment, el fet que un nou cap entri en la teva vida sense que la teva posició hagi canviat, és una mica inquietant. Tot és més sobtat. Ja sigui perquè el teu antic cap se’n va cap a una altra empresa, l’acomiadin o canviï de lloc en ser promocionat, el fet és que és reemplaçat per una altra persona de la qual ara panses a dependre. A continuació et donem 7 trucs per canviar de cap i sobreviure!

 

Truc#1 Anticipa’t

Prepara a consciència el missatge que vols donar al teu nou cap. Tindràs davant de tu a un dels teus clients importants, no deixis res a l’atzar, una presentació ben feta esvairà els teus dubtes i et posicionarà.

Truc #2 No posis més problemes, posa’t en el seu lloc

Pregunta’t què esperaries que els teus nous col·laboradors et diguessin. No l’atabalis amb muntanyes de problemes i molt menys amb els teus fantasmes. No parlis malament de ningú i deixa que ell tregui les seves pròpies conclusions de persones i situacions.

Truc #3 Informa’t sobre el teu cap i analitza’l

Això és relativament senzill: pots buscar informació a la xarxa o a través de contactes, intenta-ho i veuràs que dóna resultats excepcionals. I quan ja estiguis amb ell, pregunta i comparteix allò que pot ser objecte de fricció.

Truc #4 Sigues positiu!

Presenta plans d’acció realistes perquè molt ràpid hauràs de rendir comptes i no amaguis situacions desagradables. Vés sempre de cara! Quan hagis de dir alguna cosa compromesa o problemàtica no et quedis en la narració i presenta propostes encara que al final hagi de decidir ell.

Truc #5 Sigues objectiu

Els judicis de valor i les suposicions poden ser interpretades com a al·lucinacions, evita’ls! Planteja sempre situacions contrastades i en cas d’haver de tirar una moneda a l’aire digues-ho i no se t’interpretarà malament.

Truc #6 Col·labora directament amb ell

Busca un projecte en què sigui necessària la interacció i explota-ho a fons, serà una de les millors inversions en estalvi de temps i coneixement mutu.

Truc #7 Sigues comprensiu

Pensa que durant els primers mesos la teva agenda estarà sobrecarregada, tu no siguis un llast, ajuda a alleugerir-la.

 

Tots tenim una corba d’aprenentatge quan comencem en un nou treball. I el cap no és una excepció. Concedeix-li un temps perquè es familiaritzi amb el seu nou lloc, i quan tinguis l’oportunitat, informa’t de quines són les seves prioritats. Això et donarà una idea de quins seran els seus primers passos.

En definitiva, davant l’arribada d’un nou cap estigues tranquil, no treguis conclusions precipitades, sigues optimista per afrontar aquesta nova etapa. En un tancar d’ulls, t’hauràs adaptat!

Gemma