Com cultivar alvocats a casa ─ PAS A PAS

alvocats-a-casa
Compartir

 

L’alvocater és l’arbre que dóna el fruit de l’alvocat i pertany a la mateixa família que el llorer o la canyella. Es conrea en climes tropicals. El seu origen se situa a Mèxic i es va estendre pel centre d’Amèrica i després per Àsia. A Europa el trobem principalment a Canàries i a Andalusia.  Encara que un arbre d’alvocats triga anys a donar fruits, pot ser entretingut plantar-ne una en un test a casa encara que solament sigui com a planta ornamental, ja que es tracta d’una planta vistosa i fàcil de mantenir que ens servirà per decorar algun racó de la nostra casa.

Així que a continuació a YCOM et mostrem com cultivar alvocats a casa en tests partint de l’os de l’alvocat que ens hem menjat abans!

Pas a pas per cultivar alvocats a casa

Per cultivar un arbre d’alvocat a casa només necessitem haver-nos menjat primer un alvocat! A partir de l’os, i amb ajuda d’uns escuradents, podrem fer créixer un petit arbre que, qui sap, pugui proveir-nos de fruits en un futur.

Encara que perquè arribin a donar fruits és aconsellable tenir l’arbre en un pati o terrassa assolellats, també podem plantar un alvocat en un test per tenir-lo com a planta decorativa d’interior.

Els passos que hem de seguir per tenir el nostre alvocater a casa són:

 1. Tallem amb cura l’alvocat per no tallar la pell que recobreix a l’os i el separem de la carn.
 2. El rentem amb aigua per retirar qualsevol resta de polpa que pugui estar adherit i, amb ajuda d’un ganivet tallem un trosset de la punta -l’extrem més punxegut-.
 3. Per germinar l’os hem de col·locar-lo en un recipient amb aigua deixant la part que hem tallat cap amunt, però evitant que estigui completament submergida. Per a això ens ajudem d’uns escuradents que clavarem a la base i serviran de potes perquè l’os es mantingui “a flotació” en l’aigua.
 4. El deixem en un lloc temperat i assolellat– prop d’una finestra o a qualsevol altra àrea ben il·luminada a fi de començar el procés d’enraigament i creixement. Hem de canviar l’aigua cada 2 dies i si veiem que surt una mica de floridura per la part superior de l’os ho retirem amb un drap humit.
 5. Després de 3-4 setmanes, l’arrel principal començarà a aparèixer a la base de l’os i una mica més tard, es començarà a obrir l’os, l’alvocat brollarà en la part superior, i començaran a créixer les primeres fulles!
 6. Quan les arrels ja són importants i han aconseguit com a mínim una longitud de 10 cm, i en la part superior de la tija han començat a sortir algunes fulles, la nostra planta està llista per ser trasplantada a un test!
 7. Retirem l’os germinat del recipient, retirem cadascun dels escuradents i el passem en un test d’uns 20-25 cm de diàmetre amb terra vegetal enterrant l’os d’alvocat a la terra de tal manera que la part superior quedi per sobre de la superfície del sòl. (Això assegura que la base del tronc no es podreixi sota terra).
 8. Cal regar-la cada dia o prou per a mantenir sempre humida la terra però sense entollar-la. Si veiem que les fulles es posen de color marró a les puntes, és que el nostre arbre necessita més aigua. Si les fulles es tornen grogues, l’arbre està rebent massa aigua i necessita que se li permeti que s’assequi durant un dia o dos.

FAQS de cultivar alvocats a casa

 • L’alvocat es pot trasplantar a la terra a principis de primavera en un sòl fèrtil i amb un embuatat de fusta.
 • Requereix bastant aigua en el reg, que realitzarem quan vegem que la capa superficial del substrat està seca.
 • A més, es pot afegir un fertilitzant ecològic una vegada al mes per afavorir el seu creixement.
 • La fructificació de l’alvocat sol trigar de cinc a sis anys, i sempre que tinguem un alvocat femella i un alvocat mascle, però després ens donarà cada any més alvocats.

Fins aquí el pas  a pas sobre com cultivar alvocats a casa fàcilment dins de testos!

We’re freaking in love with avocado toasts!

 

Gemma
Etiquetes: