Com desparasitar el gos ─ REMEIS NATURALS

gos-pomerania
Compartir

 

Un gos o gossa és indispensable en la vida de moltes persones, però tota mascota que necessita moltes cures per estar en perfecte estat. Entre ells, destaca deslliurar-los dels paràsits.

Les puces i paparres estan presents sempre en la vida dels nostres animals, sobretot en climes càlids que tendeixen a sortir més. Encara que en el cas de les puces no solen ser gaire perilloses, ja que només poden portar petits paràsits intestinals, les paparres són més perilloses, ja que poden des de transmetre-li malalties a donar-li molta febre al gos/sa.

Vols saber com desparasitar el teu gos de forma correcta? A YCOM sabem com desparasitar el gos i donar-li les millors cures al teu gos o gossa.

Cal desparasitar el gos?

Molts gossos tenen paràsits, que poden ser tan interns com externs. Això es deu al fet que altres animals viuen al voltant, i això pot perjudicar la salut dels nostres gossets, o fins i tot de nosaltres mateixos. Els paràsits poden afectar de forma molt negativa, amb vòmits, diarrees, pèrdua d’apetit o fins i tot la mort en els casos més greus.

Aquests paràsits solen predominar en llocs amb amplis jardins. Si es dóna el cas que el teu gosset/a segueix portant paràsits a casa i tens un jardí, la millor opció seria tractar el jardí amb productes antiplagues.
L’ideal és desparasitar el gos per primera vegada abans que compleixi les sis setmanes de vida, i dues setmanes trigui donar-li una presa de reforç.

S’ha de repetir el procés cada 3-4 mesos, especialment si acostuma a estar en contacte amb altres animals.

Remeis naturals i efectius per desparasitar el gos

Abans de començar hem de saber diferenciar els tipus d’insectes que pot agafar la nostra mascota, perquè les puces i paparres són fàcilment confusibles amb altres insectes que hi ha pel camp i que són inofensius per a tots.

Hi ha molts tipus de puces i paparres, però les més comunes solen tenir un color fosc i bastant identificable. Les puces acostumen a saltar molt; en canvi, les paparres se solen quedar enganxades a un només lloc, i hem de tenir molta cura en retirar-les, ja que si es queda el cap dins la nostra mascota podria sofrir les conseqüències.

1. Vinagre de poma

L’àcid que conté aquest vinagre és corrosiu per a les paparres, així que les mata ràpidament.

  • Barreja mig litre d’aigua amb mitjà de vinagre de poma.
  • Després, banya al gos amb aquesta mescla, o bé humiteja un drap amb ella i passa-ho per tot el seu cos.

2. Oli d’espígol

Les plantes produeixen alguns olis essencials que funcionen com els seus propis repel·lents d’insectes invasors, la qual cosa els fa una ideal font per a l’ús de persones i animals. Amb l’excepció de l’arbre de te que és tòxic per als gossos, els olis essencials són naturals, lleus i fins i tot poden ajudar-lo a estimular el sistema immunitari!

Per desparasitar el gos que té puces, alguna cosa molt habitual, el millor truc natural és utilitzar oli d’espígol. L’aroma d’aquesta planta és un repel·lent natural per a les puces!

  • Mescla una mica d’aigua amb unes gotes d’oli d’espígol i aboca-ho en un polvoritzador.
  • Ruixa el pelatge de la teva mascota amb la mescla i no solament mataràs les puces sinó que el teu gos olorarà divinament!
  • En el cas que siguin paràsits intestinals, el remei has d’administrar-li-ho via oral, ja que atacarà directament la infecció.
  • L’oli de fetge de bacallà és el millor remei natural en aquest cas, ja que és molt ric en vitamina A, la qual ajuda a eliminar els paràsits.
  • Barreja aquest oli amb el seu menjar, però si està tan desganat que no menja l’hi pots aplicar en la boca amb una xeringa.

3. Sabó de plats orgànic

No pots utilitzar qualsevol sabó per a plats perquè aquest podria danyar a la teva mascota, la marca Better Life té un sabó per a plats totalment orgànic que no li danyarà.

  • Banyar al teu gos farà que les puces marxin per les molèsties que li causen el sabó.
  • Haurem de banyar a la nostra mascota cada dos o tres dies fins que vegem que les puces hagin desaparegut per complet, ja que aquestes són un emprenyament i poden tornar a ell per quedar-se en mobles.

Ja saps que a YCOM seguim una filosofia de vida eco-friendlyPer descomptat, també hi ha medicaments i altres productes químics per desparasitar el gos o gossa. Si prefereixes utilitzar-los, consulta amb el teu veterinari per tenir la seguretat que li dónes alguna cosa que no li senti malament!

 

Gemma
Etiquetes: