Com detectar polls ─ Mètode infal·lible!

poll-femella
Compartir

 

Moltes escoles fan controls periòdics de polls durant l’any escolar, revisant el cap de cada nen. Si troben polls, t’ho faran saber. Però assegura’t de revisar tu mateixa el cap del teu fill o filla per confirmar el que et digui l’escola. De vegades les inspeccions visuals de les escoles són poc fiables!  També pot ser que rebis una nota d’advertiment que algú de la classe  del teu nen o nena té polls! Aquesta és el senyal que has de revisar el cap del teu nen, i fes-ho com més aviat millor perquè com més aviat detectes una plaga de polls més fàcil et resultarà tractar-los. I si arribes a trobar polls, necessitaràs revisar (i possiblement tractar) a tota la família. A YCOM t’expliquem com detectar els polls fàcilment.

Com inspeccionar el cap del teu fill

Si no els trobes a simple vista, com indica el pas 2, duu a terme el procediment de “pentinat en moll“, com el descrit més a baix en el pas 3.

Per saber si necessites passar a l’acció, segueix aquest procediment. Necessitaràs molt bona llum i un parell d’ulleres de lectura amb augment o una lupa. Si arribes al pas tres, necessitaràs també una pinta de metall per a polls i algun condicionador per al cabell.

Pas 1. Busca els signes i els símptomes dels polls

Pot ser que el teu nen tingui un o més d’aquests símptomes:

 • Una sensació de pessigolleig al cuir cabellut
 • Una sensació que alguna cosa s’està movent al cabell
 • Coïssor produïda per una reacció al·lèrgica a les picades dels polls (els nens solen gratar-se el cuir cabellut, especialment al voltant del clatell o darrere de les orelles)
 • Nafres en el cap de tant gratar-se
 • Irritabilitat
 • Problemes per dormir (els polls són més actius en la foscor)

Pas 2. Com detectar  polls amb el cabell eixut

Abans de ser mare, potser mai t’hauries imaginat atrapant un poll al cap del teu nen o nena. Però és això precisament el que hauràs de fer si sospites que té polls! Aquí i ha el mètode per detectar-los amb el cabell eixut:

 1. Revisa el cuir cabellut del teu fill/a. Separa el cabell en diverses seccions i revisa el cuir cabellut per darrere de les orelles i en el clatell. Pot ser que observis nafres o una granellada on el teu nen s’ha estat gratant.
 2. Busca moviment en el cabell. Possiblement no vegis els polls. Són molt petits, es mouen amb molta rapidesa i fugen de la llum, per això són difícils de descobrir.
 3. Busca els ous dels polls, coneguts com a llémenes. Aquestes diminutes borses blanques o groguenques en forma de llàgrima estan adherides al cabell prop del cuir cabellut (a una cambra de polzada si encara no van sortir de la closca).
 4. Assegura’t que les llémenes que veus siguin efectivament llémenes! De vegades, són difícils de diferenciar de la caspa o dels residus dels productes que s’usen per al cabell. La diferència està en què les llémenes’adhereixen al cap com si estiguessin enganxades, mentre que la caspa i altres residus es desprenen fàcilment.
 5. Assegura’t que les llémenes que trobis estiguin encara vives! Si les úniques que trobes estan a més d’una cambra de polzada del cuir cabellut, potser es tracta de closques buides i el teu fill/a ja no tingui polls (solament poden incubar a la zona de calor que està ben propera al cuir cabellut. Quan neixen, els ous buits romanen adherits a tomb i, a mesura que aquest creix, s’allunyen cada vegada més del cuir cabellut). Només els ous que es troben molt properes al cuir cabellut i els polls vius són prova que hi ha plaga.

Pas 3. Com detectar els polls amb el cabell moll

Si no pots detectar els polls al cap del teu nen, ni mirant el cabell ni palpant-ho, hauràs d’usar una pinta especial per a polls. Els estudis han demostrat que la pinta per a polls és la millor eina per trobar polls vius (també pots usar una pinta per a puces).

 1. Mulla el cabell del teu fill o filla.
 2. Posa-li molt condicionador.
 3. Pentina el cabell per seccions, des de les arrels fins a les puntes, usant una pinta per a polls.
  Si el teu nen té polls, hauries de veure’ls en la pinta (si sacseges la pinta dins d’un bol de plàstic, els podràs veure millor després de cada copet).
 4. Si confirmes que el teu fill o filla té polls, revisa als altres nens i adults de la teva casa. Serà necessari que tractis a tots si desitges lliurar a la família d’aquestes molestes bestioles. Si segueixes aquests passos i encara no estàs segura de si el teu nen té polls, porta’l al metge!

Fins aquí aquesta guia amb el mètode infal·lible per detectar polls i que el teu fill/a no s’hagi de gratar el cap!

Gemma
Etiquetes: