COM DONAR-LI UN MEDICAMENT AL GAT ─ 5 PASSOS!

ulls-de-gat
Compartir

L’hora de la medicació sol ser molt dolenta per a totes les mascotes, sigui un gat (o gata) o un gos, per això tendeixen a amagar-se, vomitar el medicament o fins i tot grunyir, però tranquils això és una forma de defensar-se, la nostra mascota mai ens atacarà! Donar un medicament mai és senzill, però si coneixem el procediment adequat, farem que el moment de prendre la medicina sigui més senzill i plaent per al teu gat o gata, i també per a tu, lliurant-te així d’un estrès innecessari.

Com donar-li un medicament al gat és una de les preguntes més freqüents, ja que són molt intel·ligents i sap el que li toca, des d’YCOM et deixem alguns consells.

Què és millor pastilla o medicina líquida?

Aquesta és una pregunta que es fan moltíssimes persones a l’hora de comprar la medicina per a la nostra mascota, però això depèn de diversos factors.

Si el nostre gat o gata és molt golafre i no tendeix a olorar el menjar abans de menjar-se-la, és molt millor la pastilla, ja que podem ocultar-la en un tros de salsitxa o dind del seu menjar favorit, fent així que prendre el medicament sigui plaent.

Si el nostre gat/a, per contra, no és golafre i a més és desconfiat, el millor són les medicines líquides, o dissoldre la pastilla amb aigua en una xeringa. Amb això podrem administrar el medicament d’una forma més precisa, això sí: necessitarem paciència perquè el gat/a prengui la quantitat correcta!

Important!

És molt important usar només els medicaments receptats per un veterinari i tractar a la nostra mascota durant tot el temps receptat o recaurà en la malaltia. Si interrompem el tractament de forma primerenca, fins i tot pot empitjorar.

Com hem de donar-li la medicació al gat?

Pot ser que necessiteu ajuda per mantenir el teu gat/a quiet mentre se li dóna el medicament, si no té un ajudant a mà, la millor opció és embolicar al gat/a en una tovallola gran i sostenir-lo/a contra el nostre cos.

  1. Omplim el degotador o xeringa amb la quantitat de medicament que ens ha receptat el veterinari.
  2. Sostenint el cap del teu gat/a immòbil amb una mà, insereix la punta de la xeringa en una cantonada de la boca, entre la galta i les dents, apuntant cap a la part posterior del seu cap.
  3. No inclinis el cap del gat/a cap enrere! Això pot causar que inhali el medicament. Estrenyem la xeringa per donar-li el medicament fins a buidar-la.
  4. Mantingues la boca del gat/a tancada i acaricia la seva gola o nas per encoratjar-lo/a a empassar.
  5. Recompensa’l amb una llaminadura!

Si la nostra mascota segueix tenint problemes a l’hora de prendre’s el medicament, podem visitar el nostre veterinari perquè ens expliqui de la millor forma possible sobre com donar-li el tractament, o podem inserir el contingut de la xeringa en menjar en petites dosis fins que se la mengi.

Escuma blanca o saliva

A l’hora de donar-li el medicament poden passar dues coses, que el nostre gat o gata comenci a generar una saliva molt espessa o que comenci a deixar anar escuma blanca per la boca, molts d’amos de gats s’espanten en veure això, però és una reacció totalment natural en els felins.

Si un sabor no li agrada, tendeix a generar aquesta saliva com a mecanisme de defensa, per la qual cosa no s’espanti, és alguna cosa normal i no generarà cap problema al nostre gat/a.

I fins aquí la miniguia amb consells i passos per saber com donar-li un medicament al gat, o gata.

A partir d’ara, quan el teu gat o la teva gateta estigui malaltó/ona, no hi haurà més esgarrapades ni cares de mala lluna. Salut!

Gemma
Etiquetes: