Com eliminar formigues a la cuina

formigues-cuina
Compartir

 

 

Les formigues poden ser una plaga difícil d’erradicar, ja que s’escolen a través de petites escletxes de la cuina cercant molles i engrunes de menjar. A més a més poden viure en indrets de difícil accés, com ara la pica de la cuina, on s’arrosseguen per les canonades buscant escalfor i aliment.

Afortunadament, les plagues de formigues, als desaigües, poden ser eliminades seguint uns quants remeis casolans contra les formigues i uns trucs per prevenir-ne la reaparició. Des d’YCom, t’expliquem com eliminar formigues a la cuina en 6 passos:

Remeis naturals contra les formigues

Abans que res, per eliminar formigues a la cuina, hauràs de triar un insecticida apropiat que puguis abocar a la pica! Atenció! Tot i que podries estar temptat a usar agents químics potents com a solució ràpida, aquests químics poden contaminar l’aigua i són difícils de filtrar. En lloc d’això, utilitza un d’aquests remeis naturals per eliminar formigues a la cuina.

Vinagre i Bicarbonat de Sodi

Aboca una mica de bicarbonat de sodi en el desaigüe de la pica. Després, afegeix-hi  vinagre a parts iguals. Consell! Com que el vinagre és un àcid bastant fort, et recomenem que obris les finestres per  ventilar tot seguit! Aquesta barreja causarà una reacció de bombolleig que hauria de matar totes les formigues! Després, llença les formigues mortes pel desaigüe i neteja tota resta de bicarbonat de sodi amb aigua calenta.

Rentavaixelles

En una ampolleta d’ spray, fes una barreja a parts iguals de rentavaixelles i aigua, i ruixa-la sobre les formigues. Aquesta mescla acabarà amb les formigues molt ràpidament. Pots guardar aquesta ampolleta a la cuina per una altra ocasió! (esperem que no faci falta).

Per la resta de la casa, aplica una línia molt fina de la solució al voltant dels sòcals, finestres, portes i en qualsevol altre racó on les formigues tendeixin a congregar-se!.

Aigua bullent

Aquest truc per eliminar formigues a la cuina no requereix més que aigua i una tetera. Escalfa un pot (o una tetera) amb força aigua bullent per abocar-la pel desaigüe i matar a les plagues. Vés amb compte de no cremar-te!

Agents químics

Els remeis casolans per matar formigues com els que t’hem explicat haurien de funcionar. Però, sinó, consulta a un servei professional de plagues abans que utilitzar qualsevol tipus d’insecticida químic prop de la pica de la teva cuina.

Perill! No utilitzis un mètode natural i un mètode químic alhora! A més, tampoc et posis a cuinar fins que hagis netejat perfectament la cuina i, sobretot, la zona afectada.

Com prevenir les plagues de formigues?

Les formigues són una de les plagues més difícils de controlar. Degut a la seva naturalesa adaptativa i a la seva capacitat de reproduir-se.

Fes-ho! Per bé que ruixar les formigues de casa amb aquest remei casolà les matarà, has de mantenir la cuina neta i tancada per evitar que tornin!

Eliminar les fonts d’aliment

Sella o mou tota font d’aliment que pugui atreure les formigues. Presta una especial atenció als aliments ensucrats, com el xarop o el suc. A més, neteja tota resta a prop del desaigüe i pel marbre de la cuina. Assegura’t que tots els recipients d’aliments estiguin ben tapats. Aliments com els cereals, tanca’ls en una capsa hermètica.

Segella la brossa

Apart dels vessaments i el rebost, també cal que vigilis la brossa! Guarda la brossa segellada amb una tapa de cubell de les escombraries i llença-la sovint!

Esperem que us serveixin aquests consells. A partir d’ara, una cuina neta d’engrunes i de formigues!

Gemma