Com escriure un llibre

com-escriure-un-llibre
Compartir

 

Què es necessita per escriure un llibre? Tres fases bàsiques:

Començant: Has de començar a escriure. Això sona obvi, però pot ser el pas més passat per alt en el procés. Escrius un llibre decidint què escriure.
Mantenir-se motivat: Una vegada que comencis a escriure, t’enfrontaràs a molts dubtes i pors. Planificar per endavant aquests obstacles assegurarà que no et rendiràs quan arribin.
Acabat: El que et converteix en escriptor no és la teva capacitat de començar un projecte, sinó de completar-lo.

A YCom, et presentem 10 consells sobre com escriure un llibre:

Fase 1: Començant

Tot és començar! A l’hora d’escriure un llibre, la primera fase es compon de 4 parts:

1. Decideix de què tracta el llibre

Escriu l’argument del teu llibre, després estengui-ho a un paràgraf i després a un esquema d’una pàgina. Després d’això, escriu una taula de continguts per ajudar a guiar-te mentre escrius, i després divideix cada capítol en unes quantes seccions. Pensa en el llibre en termes d’introducció, nus i desenllaç. Qualsevol cosa més complicada et farà perdre’t!

2. Estableix una meta diària 

John Grisham va començar la seva carrera d’escriptor com a advocat i nou pare; en altres paraules, estava ocupadíssim! No obstant això, s’aixecava una hora o dues d’hora cada matí i escrivia una pàgina al dia. Després d’un parell d’anys, ja tenia una novel·la. Pensa que una pàgina diària només són unes 300 paraules. No necessites escriure gaire!

3. Fixa una hora per escriure al dia

La consistència facilita la creativitat. Necessites una data límit diària per treballar – així és com acabaràs d’escriure un llibre! Fixa’t una data límit diària i un temps d’escriptura regular s’assegurarà. Quan és hora d’escriure, és hora d’escriure.

4. Escriu sempre al mateix lloc 

Tant és si és un escriptori, un restaurant o la taula de la cuina. Només cal que sigui diferent del lloc on es realitzen altres activitats. Fes del teu lloc d’escriptura un espai especial. Ha de recordar-te el compromís d’acabar el llibre.

Fase 2: Fer el treball

Ara, és hora de posar-se a la feina! Aquí, ens enfoquem en els següents tres consells per ajudar-te a acabar el llibre:

5. Estableix un recompte total de paraules

A l’hora d’escriure un llibre, has de començar amb un final en ment. Una vegada que hagis començat a escriure, necessites un recompte total de paraules. Pensa en termes d’increments de treball de 10.000 i divideix cada capítol en longituds aproximadament iguals. Heus aquí alguns principis generals:

  • 10.000 paraules = un pamflet o un llibre blanc de negocis. Temps de lectura = 30-60 minuts
  • 20.000 paraules = e-book curt o manifest. El Manifest Comunista és un exemple d’això, amb unes 18.000 paraules. Temps de lectura = 1-2 hores
  • 40.000-60.000 paraules = lliuro estàndard de no ficció / novel·la. El Gran Gatsby és un exemple d’això. Temps de lectura = tres a quatre hores
  • 60.000-80.000 paraules = llibre llarg de no ficció / novel·la de longitud estàndard. La majoria dels llibres de Malcolm Gladwell caben en aquesta gamma. Temps de lectura = de quatre a sis hores
  • 80.000 paraules-100.000 paraules = lliuro de no ficció molt llarg / novel·la llarga. La Setmana Laboral de Quatre Hores entra en aquest rang
  • 100.000+ paraules = novel·la de longitud èpica / llibre acadèmic / biografia. Temps de lectura = sis a vuit hores. La biografia de Steve Jobs encaixaria en aquesta categoria

6. Posa’t terminis setmanals

Necessites un objectiu setmanal. Fes un recompte de paraules per mantenir les coses objectives. Necessites tenir alguna cosa al que aspirar i una manera de mesurar-te.

7. Aconsegueix un feedback 

Res no molesta més que escriure un llibre i després haver de reescriure’l, perquè no vas deixar que ningú ho mirés. Tingues alguns assessors de confiança que t’ajudin a destriar el que val la pena del que no. Poden ser amics, editors o familiars. Només tracta de trobar a algú que et doni un feedback sincer des del principi per assegurar-te que vas en la direcció correcta.

Fase 3: Acabat

Com saps quan l’acabaràs? Resposta curta: no ho saps! Així que això és el que faràs per acabar bé aquest procés d’escriptura de llibres:

8. Compromís d’enviament

Passi el que passi, acaba el llibre! Fixa’t una data límit. Llavors envia’l al món. Envia’l a un editor; a Amazon, fes el que hagis de fer perquè arribi a la gent. No el guardis al calaix! El pitjor seria que renunciessis a ell. Això no et farà fer el teu millor treball i no et permetrà compartir les teves idees amb el món.

9. Abraça el fracàs

A mesura que s’aproxima el final d’aquest projecte, sàpigues que això serà difícil i que segurament ho farà malbé. Només estigues d’acord amb fallar, i dóna’t temps. Això és el que els sostindrà – la determinació de continuar, no els teus elusius estàndards de perfecció.

10. Escriu un altre llibre!

La majoria dels autors s’avergonyeixen del seu primer llibre. Però sense aquest primer llibre, mai aprendràs les lliçons que d’una altra manera et perdries per escriure un llibre! Així que, fes el teu treball, fracassa primer i intenta-ho de nou! Aquesta és l’única manera d’avançar i triomfar. Has de practicar, és a dir, has de seguir escrivint.

Tots els escriptors van començar algun dia, i la majoria van començar inserintl’escriptura dins les escletxes de les seves vides diàries. Els que ho aconsegueixen són els que insisteixen a escriure dia rere dia. Tu, amb aquests consells sobre com escriure un llibre, pots fer el mateix!

Gemma