Com fer un jardí vertical [100% ECO-FRIENDLY!]

jardi-vertical-rosenbaum
Compartir

 

Els jardins verticals són el tipus d’hort urbà més increïbles i espectaculars, i pràctics, ja que permeten estalviar espai, conreant sense necessitat de tenir una terrassa gran o un jardí, només necessites una paret.

Amb la reutilització de les ampolles de plàstic per a un hort vertical, ajudem a mitigar la contaminació que causen i, perquè no admetre-ho, proporcionen un efecte estètic molt bonic. Sabies que l’actriu Emma Watson va lluir un vestit fet d’ampolles de plàstic reciclades? (Una de les majors fonts de contaminació dels oceans, després del plàstic, és la roba, o les deixalles produïdes per la indústria tèxtil, i d’aquí el mèrit d’ECOALF).

A YCOM, amants del green living i l’slow life, i l‘economia circular, de la tripleR i t’expliquem com fer un jardí vertical amb ampolles reciclades!

Pas a pas per fer un hort vertical amb ampolles

Amb això promovem dos dels eixos de la Triple R: Reciclar i Reutilitzar. Probablement el tercer, Reduir, és el més pràctic perquè l’ideal és deixar gradualment d’utilitzar aquests envasos de plàstic tan nocius per al medi ambient.

L‘estudi de disseny brasiler ROSENBAUM, ha col·laborat amb el programa de TV Caldeirao do Huck, en la realització i millora d’habitatges de famílies amb pocs recursos. En un dels seus últims treballs han resolt un mur o jardí vertical mitjançant ampolles de plàstic.

La solució aportada per l’Estudi ROSENBAUM és fer un jardí vertical amb ampolles PET, de manera econòmica i molt senzilla.

 • Solament es necessiten ampolles de plàstic de dos litres, corda resistent i dues volanderes per ampolla.
 • Es realitzen quatre petits orificis i es talla l’ampolla en la seva part superior.
 • Podem veure com amb mitjans molt econòmics podem trobar molt interessants.

Molts de nosaltres tenim parets exteriors a les nostres cases, us animem a realitzar un jardí vertical com el dels brasilers! És un mètode molt senzill, econòmic i eficaç per reutilitzar ampolles de plàstic tòxic pel planeta. Una solució enginyosa que ha encantat a la comunitat brasilera (i de tot el món!)

Imagina’t amb el teu green smoothie de kale gaudint de l’espectacle de colors del teu Jardí de l’Edèn!

Trucs per fer un jardí vertical

A YCOM ens encanta fomentar el cultiu de petites varietats de plantes, verdures o hortalisses a casa a través d’horts o jardins verticals fets amb material reciclat.

 1. Tenir disponibilitat de llum. Són necessàries almenys dues hores diàries de sol per estimular la fotosíntesi de les plantes.
 2. Escollir espècies adequades. Per als principiants, és recomanable triar les plantes que requereixen menys cuidats (alfàbrega, romaní, menta, julivert, coriandre). Més endavant es pot passar a conrear tomàquets, remolatxa o fruits vermells.
 3. Crear una rutina de cures bàsiques. Regar una vegada per dia, no agregar químics, cuidar que no tingui plagues. Sempre és convenient preguntar a un especialista.
 4. Es pot utilitzar gots o ampolles PET com a tests, però solament per a petites plantes com a espècies i herbes medicinals. Usar compost per nodrir les plantes.

 MATERIALS

 • Ampolles de plàstic buides i netes
 • Tisores
 • Una entenimentada
 • Volanderes per fixar les ampolles
 • Ganxos per fixar la corda (en aquest cas a una porta)
 • Terra, preferentment amb humus ecològic
 • Llavors o plantons ecològics

PROCEDIMENT

1. Per fixar les ampolles, cal fer quatre perforacions (dues a dalt i dues a baix) i passar la corda. Fer un altre forat en el fons perquè escorri l’aigua del reg.
2. Perquè les ampolles no es llisquin, s’ha de travar la corda fent un nus per sota amb una volandera.
3. Es repeteix el pas amb tantes ampolles vulguis!

4.El resultat de fer un jardí vertical o penjant amb ampolles reciclades és molt bonic quan les plantes comencen a créixer!

És important que així com ho estan fent celebrities com Emma Watson o Leo Di Caprio, que va parlar de l’escalfament global a la gala dels Oscars, tots comencem a realitzar un canvi sustentable en les nostres accions cuidin el planeta sinó que es converteixin en un exemple a ser imitat pels altres.

 

 

 

 

Gemma
Etiquetes: