Com madurar un alvocat ràpidament ─ TRUCS PRÀCTICS!

l-or-verd
Compartir

L’alvocat és una fruita tropical de l’arbre Persea Americana, que en països llatinoamericans es conrea durant tot l’any. Palta o pera llangardaix són alguns dels altres noms amb els quals es coneix a aquest producte, que s’ha convertit en una super food, en l’or verd, l’aliment de les mil virtuts, que té una gran quantitat de vitamines i minerals, és ric en àcids grassos insaturats i en potassi i ple d’antioxidants.

A YCOM t’expliquem alguns trucs sobre l’alvocat, entre ells com madurar un alvocat ràpidament per consumir-ho al més aviat possible o com dessossar-lo perquè quedi perfecte.

Trucs per madurar un alvocat més ràpid

Fins fa poc era només una fruita exòtica consumida en esdeveniments especials, però en els últims anys s’ha convertit en un producte líder de la cuina contemporània, l’aliment de moda, healthy i saborós i nutritiu, i que podem trobar tot l’any als mercats.

Sovint, és possible que trobem a la fruiteria o al supermercat alvocats a bon preu, però encara un xic verds. Podem aprofitar el seu preu i comprar-los, ja que tenim el truc per saber com madurar un alvocat a casa.

Com madurar un alvocat en un parell de dies

Per accelerar la maduració d’un alvocat hem d’embolicar-lo en paper de diari, i en uns pocs dies haurà madurat com volem. Si necessitem una maduració encara més ràpida, podem utilitzar el truc de guardar-lo en aquest mateix paper al costat de plàtans o pomes. Aquestes fruites emeten etilè, i aquesta substància fa que l’alvocat maduri més ràpidament.

Com madurar un alvocat immediatament

I si el que volem és una maduració absolutament immediata, podem utilitzar el forn i procedir de la següent forma. Els teus alvocats estaran llestos per consumir en tan sols deu minuts!

 • En primer lloc, amb una agulla o amb un objecte similar, que sigui fi, realitzem uns petits talls, no gaire profunds, sobre la pell de l’alvocat. Aquesta fase és molt important, ja que gràcies a aquests petitíssims talls, propiciem la producció d’etilè. I l’etilè és fonamental perquè el procés de maduració es dugui a terme.
 • L’alvocat estarà sencer i sense tallar. Una vegada fetes aquestes raspadures d’amb prou feines uns mil·límetres, els emboliquem en paper d’alumini.
 • Els col·loquem en una safata del forn a 150-160ºC durant deu minuts. Aquest temps pot variar segons el dur que estigui el nostre alvocat. Si està molt dur, deu minuts està bé, i si només està una micona dur, amb cinc minutets n’hi haurà prou.
 • Després, apaguem el forn i el deixem reposar, encara amb el forn calent, uns altres cinc minuts.
 • El deixarem a temperatura ambient i, quan s’hagi temperat, el fiquem a la nevera.

Es pot congelar l’alvocat?

Alguna cosa que potser moltes persones no saben és que l’alvocat es pot congelar! D’aquesta forma, evitarem que si ens sobra una meitat, es posi dolenta o la malgastem, si sabem segur que no la consumirem en uns quants dies.

Això sí, igual que passa amb molts aliments, una vegada descongelat l’alvocat, la seva textura canvia. Així que la recomanació és utilitzar l’alvocat descongelat per fer guacamole (al triturar-lo no s’aprecia el canvi de textura) o fer daus per a amanides. L’alvocat es pot congelar tant en meitats com ja triturat amb un polsim de suc de llimona.

Com desossar un alvocat

Ja sabem com madurar un alvocat que tenim per casa massa verda. Ara, passem a explicar quina és la millor forma de desossar-lo. I és que de vegades, en tractar de llevar-li l’os, tendim a destrossar-ho.

 1. En primer lloc, per poder desossar l’alvocat hem de tallar-ho per la meitat deixant en una de les dues parts l’os sencer i visible.
 2. Per a això, hem d’introduir el ganivet fins a topar amb l’os i fer un tall per la meitat de l’alvocat, però sense tallar l’os.
 3. Una vegada arribats a aquest punt, agafarem ambdues meitats de l’alvocat, una amb cada mà, i les girarem en sentits contraris, amb una mica d’estil, per separar-les mantenint l’os en una de les parts.
 4. El que volem és eliminar l’os sense destrossar la fruita, així que clavarem amb un cop sec el tall del ganivet en l’os.
 5. Una vegada fet això, es gira lleugerament el ganivet, que continua clavat, i l’os surt d’una manera neta i senzilla.
 6. Si ho prefereixes, també pots usar utensilis específics per manipular alvocats!
 7. Una vegada desossat, ens disposarem a pelar-lo i tallar-lo.

El que potser no sabies és que pots aprofitar aquest os que li has llevat a l’alvocat, perquè resulta que han descobert que l‘os de l’alvocat té propietats beneficioses en consumir-lo!

Fins aquí aquests trucs per saber com madurar un alvocat ràpidament a casa i com dessossar-lo de forma òptima. Salut i bon profit!

 

 

Gemma
Etiquetes: