Com obrir un coco [ 3 TRUCS FÀCILS!]

obrir-un-coco
Compartir

Ara que és fàcil trobar cocos a les fruiteries dels supermercats és una pena no aprofitar el coco fresc per a cuinar i per fer llet de coco casolana. El coco és una fruita tropical deliciosa (però hipercalòrica, també) i d’origen incert, amb un problema enorme: és extremadament dur i complicat d’obrir. Però, la pregunta del milió, com obrir un coco fàcilment i sense malgastar la deliciosa aigua del seu interior? Si alguna vegada heu intentat obrir-ne un!

A YCOM et revel·lem la resposta a la pregunta del milió: Com obrir un coco?

3 trucs per obrir un coco fàcilment

Hi ha tres trucs o tres mètodes infal·libles que funcionen bé per obrir el coco i separar dues meitats i són usant un martell o escalfant-ho en el forn, encara que nosaltres, per rapidesa i estalvi d’energia, preferim utilitzar sempre la primera opció.

Truc #1 Picar-lo amb un martell

  • Comencem per extreure l’aigua de l’interior del coco que, perquè estigui ric, hem de triar el que més pesi de tots els que tinguin la mateixa grandària.
  • Per recuperar l’aigua hem d’obrir un forat en un dels tres “ulls” que té el coco. D’aquests tres, n’ hi ha dos que són molt durs de perforar i un tercer que és molt més tovet així que anem provant fins a donar amb ell i obrim un forat ajudant-nos de la punta d’un ganivet petit o d’un llevataps.
  • Per aquest forat podrem treure el líquid sense dificultat. És convenient treure’l a través d’un colador perquè no ens caiguin astellites de l’escorça.
  • Sostenim el coco amb una mà i amb l’altra anem donant cops amb un martell a la part central del coco fins que s’esquerdi i acabi partint-se.

Truc #2 Escalfar-lo al forn

Una altra forma d’obrir un coco, és escalfant-ho al forn a 180ºC durant uns 20 minuts fins que s’esquerdi per efecte de la calor, després ho deixem refredar, ho emboliquem en un drap i, si és necessari, li donem algun cop amb el martell per acabar de separar els dos trossos.

I, encara que podem usar-ho per fer postres, també podem gaudir d’ell cru, que està exquisit, també.

Truc #3 Congelar-lo

El millor truc per obrir un coco fàcilment és congelar-lo. Si fiquem el coco en el congelador durant tota la nit serà molt més fàcil d’obrir. El procés és molt senzill.

  • Guardem el coco al congelador i esperem una nit sencera perquè es congeli per complet.
  • Copegem el coco amb cops secs i contundents usant la part no afilada d’un ganivet llarg, si en tenim un de tipus carnisser millor perquè aquí la clau és que pesi.
  • Anem girant el coco i anirà apareixent una esquerda al llarg del seu equador, fins que finalment podrem separar-lo  en dues meitats exactes de forma molt senzilla.
  • Una vegada se separi el coco en dues meitats, veurem que a més podem llevar la carcassa sense problemes i quedar-nos solament amb l’aigua de coco congelada i la polpa del coco, que podem usar per menjar directament una vegada descongelada o fer batut o llet de coco. O un pastís de coco fresc!

El que cal saber sobre el coco

Quan agitem un coco ha de sonar líquid dins, és l’aigua de coco (de vegades cridada incorrectament llet de coco), i si no sentim aquest so vol dir que aquest coco està sec i no serveix per al consum!

El coco té 351 calories per cada 100 grams de la seva part comestible, dels quals 36 són grasses, que és la major part d’aquesta fruita. Això la converteix en la fruita de major aportació calòrica.

Té una gran aportació de magnesi, fòsfor, calci, potassi i fibra. No hem de pensar en el coco com una fruita poc sana, al contrari, és molt recomanable i nutritiva, però el coco s’ha de prendre sempre amb moderació i consultant amb el nostre metge si tenim algun problema a causa de la seva alta aportació calòrica i de greixos.

 

Ara ja sabeu com obrir un coco sense amb prou feines fer esforç i sense por a perdre l’aigua de coco de l’interior!

Gemma
Etiquetes: