Com preparar oli de coco a casa [DIY!]

oli-de-coco
Compartir

L’oli de coco, com l‘alvocatés un dels pocs aliments que pot considerar-se superfood. La seva combinació única d’àcids grassos de cadena mitjana pot produir immensos beneficis en la seva salut. Aquests beneficis inclouen per exemple la pèrdua de pes, la millora de la funció cerebral i una llarga llista d’efectes que no voldràs deixar passar, com la bellesa de la pell, el cabell i les dents.

És un ingredient que pot reemplaçar a la cuina a altres olis vegetals en virtut de les seves qualitats nutricionals. Respecte als seus usos, pot convertir-se en un aliat indispensable. Per això, a YCOM t’expliquem com preparar a casa el teu propi oli de coco.

 

Què necessites per fer l’oli de coco a casa?

Encara que podem aconseguir oli de coco ja elaborat, la veritat és que sempre serà molt més healthy si el preparem nosaltres mateixos, ja que no tindrà conservants ni químics perjudicials, serà verge i 100% natural!

Per preparar un excel·lent oli de coco a casa, necessites el següent:

 • Una liquadora per barrejar els cocos
 • Una trinxadora o mitjalluna per tallar el coco
 • Un objecte contundent per trencar el coco
 • Una olla d’acer inoxidable per cuinar el coco fins que l’oli es filtra
 • Tamisos
 • Aigua calenta

Preparar oli de coco a casa en 6 passos

El primer que has de tenir en compte per preparar oli de coco a casa és que de 9 a 10 cocos et donaran 3 litres de llet, de la qual pots extreure aproximadament 150 grams d’oli de coco.

Així, de 3 a 4 cocos et donen 1 litre de llet de coco, de la qual es poden extreure 50 grams d’oli. Aquesta quantitat és més adequada per fer oli de coco verge a casa, ja que es requereixen menys cocos.

Aquests són els passos que has de seguir per elaborar un oli de coco a casa:

 1. El primer que has de fer és escollir els cocos. Per començar, et recomanem escollir cocos madurs però encara frescos i de bona qualitat.
 2. Seguidament, trenca els cocos amb un objecte pesat. Quan acabis, treu la carn de coco de la pela amb un ganivet i esbandeix bé els trossos. Talla el coco per la meitat amb un ganivet i escorre la llet de coco dins d’un flascó.
 3. Més endavant, talla’ls en trossos petits per introduir-los a la liquadora. Et recomanem moldre les peces de coco amb una micona d’aigua calenta perquè quedi suau.
 4. A continuació, aboca en un colador per separar la llet de coco. Després pressiona amb les mans per esprémer totes les gotes. Et recomanem utilitzar un tamís amb una malla més fina per eliminar les partícules més petites de la llet de coco. Quan acabis, cobreix el bol de llet de coco i guarda’l a la nevera tota la nit. L’objectiu és refredar el recipient per permetre que l’oli se solidifiqui.
 5. L’endemà, observaràs com l’oli de coco s’ha separat de l’aigua i s’ha endurit en la superfície. Agafa l’oli de coco blanc i col·loca’l en una olla d’acer inoxidable. (No oblidis que l’aigua que queda en el recipient encara té una mica de sabor de coco i pots utilitzar-la per a qualsevol recepta que requereixi llet de coco!)
 6. Finalment, tapa l’olla i escalfa a foc lent. Has de cuinar fins que notis que algunes rodanxes de coco estan carbonitzades dins l’oli. Més endavant, aparta l’olla del foc perquè l’oli de coco es refredi una mica. Si encara notes trossets carbonitzats en l’oli de coco, pots tamisar amb una tela de gasa per eliminar-ne els trossos.

Beneficis de l’oli de coco verge

Tingues en compte que no solament s’usa per cuinar, sinó que compta amb propietats antioxidants, antibacterianes, antiinflamatòries i antifúngiques.

Té propietats curatives i medicinals, pren nota dels beneficis (científicament provats) de l’oli de coco verge:

 • És un bon humectant, especialment per a nounats perquè és suau i fresc.
 • És bo per a l’estómac i ajuda a millorar el sistema digestiu i, per tant, evita diversos problemes relacionats amb l’estómac i la digestió.
 • Contribueix a reduir els nivells de colesterol dolent (LDL) que contenen la majoria d’olis refinats.
 • Es tracta d’un ingredient ideal de bellesa i pot ajudar a controlar la caspa i prevenir l’acne.
 • L’oli de coco casolà és un gran remei per a les úlceres bucals. Solament aplicant una mica d’oli de coco sobre les úlceres serà suficient.
 • Conté àcids grassos amb potents propietats medicinals.
 • L’oli de coco ajuda a reduir el greix, ja que els triglicèrids de cadena mitjana que conté poden augmentar la quantitat de calories que cremes.
 • Els àcids grassos en l’oli de coco poden reduir significativament la gana, la qual cosa pot conduir a una reducció del pes corporal a llarg termini.
 • Alleuja la picor de les picades de mosquit!
 • Ajuda a un creixement saludable del cabell i li dóna lluentor. També és molt eficaç en la reducció de la pèrdua de proteïnes, que si no es controla, pot conduir a diverses qualitats no saludables en el cabell.
 • Redueix les estries i les cicatrius.

Finalment, recorda que és possible preparar oli de coco a casa, verge, natural, extraordinari, magnífic, do-it-yourself i que, a més a més, és molt senzill!

Gemma
Etiquetes: