Com saber si el meu gos té febre ─ I COM TRACTAR-LO!

gos-amb-febre
Compartir

Tenir un gos o gossa a casa és sempre alguna cosa que ens aporta alegria. El gos és de fet, el “millor amic de l’home i la dona” així que els devem el mateix amor i com no, cura. Si creïs que el teu gos pot estar malalt, és important que determinis si té o no febre.  Normalment els gossos no solen tenir febre, per això mateix nosaltres, els seus amos, de vegades no sabem com detectar si el nostre gos/sa pateix de febre i per això està actuant de forma tan estranya.

 

Per això, des d’YCOM t’expliquem com saber si el meu gos té febre amb diverses formes de detectar-la, amb termòmetre i sense ell.

 

Quin és la temperatura normal que ha de tenir un gos?

Aquesta pregunta depèn de molts factors, ja que la temperatura corporal d’un gos pot variar segons la seva edat, la seva constitució o si està alterat o no. Per això usarem una mitjana comuna, si es passa alguna desena no li donis importància, però si es passa per molta acudeix a un especialista.

La temperatura comuna d’un humà és de 37.5 graus, per la qual cosa la temperatura comuna de la nostra mascota hà de rondar els 38.5 graus.

Si el termòmetre marca 39ºC o més, i podràs confirmar-ho si a més presenta alguns d’aquests símptomes: vòmits, diarrea, pèrdua de gana, malestar, tristesa, nas sec i/o calent, tremolors, secrecions nasals, agressivitat o son.

Com prendre-li la temperatura corporal al gos?

Agafem un termòmetre rectal i fem els següents passos:

 1. Neteja bé l’instrument amb aigua
 2. Asseca’l a consciència
 3. Posa-li una mica de lubrificant
 4. Introdueix-li-ho al gos o gossa

Compte! És probable que no li agradi gens! Per la qual cosa és molt aconsellable que, mentre una persona li pren la temperatura, hi hagi una altra persona que el subjecti.

Com detectar la febre sense termòmetre?

La millor manera per saber si el gos té febre en realitat és amb un termòmetre rectal que et donarà la temperatura de forma exacta, però si no en tenim, podem:

 • Examinar les zones com  orelles i potes per saber si estan molt calentes.
 • Comprovar si les seves genives estan enrogides o inflamades.
 • Si expulsa molts mocs, pot significar que té febre.

Si aquesta és la primera vegada que li prens la temperatura a la teva mascota el millor que pots fer és apuntar-la, així sabràs quina és la seva temperatura normal.

Tractament de la febre en gossos

Una vegada que sàpigues que, efectivament, el gos té febre, el primer que has de fer, lògicament, és portar-lo al veterinari. Hi ha moltes malalties, com el parvovirus, que si no són detectades a temps, poden resultar fatal per al gos. Per això, abans de fer res sempre és millor que l’examini un veterinari, qui li posarà un tractament adequat per a ell.

El tractament consistirà, depenent del cas, a donar-li antibiòtics o, si el cas és lleu, posar-li una tovallola banyada en aigua tèbia i cobrir-ho durant alguns minuts per després assecar-ho a consciència i evitar, així, un refredat.

 

Si el teu gos té febre, has de saber:

Segons la quantitat de febre que tingui la nostra mascota pot significar una cosa o una altra.

 • Normalment la febre és símptoma d’una reacció del seu cos que està activant anticossos per enfrontar-se a una malaltia.
 • El tipus de malaltia pot ser petita si no arriba als 39ºC, però en el cas de superar els 40ºC o 41ºC podria significar que és una malaltia important i que hauríem de portar-ho corrent al veterinari.
 • De vegades les paparres poden fer que la nostra mascota tingui febre.
 • Si finalment la nostra mascota té febre però segueix els seus hàbits normals i no es comporta de forma estranya no faria falta dur-lo al veterinari, però si veus a la teva mascota decaiguda, el millor és portar-lo al veterinari i així poder ajudar a tractar el problema al més aviat possible!

Auqestes han estat lesrespostes a la pregunta com si el meu gos té febre! A cuidar-se tots dos!

Gemma
Summary
Etiquetes: