Com treure taques de retolador [TRUCS FÀCILS!]

nen-i-rotulador
Compartir

Si tens nens, és probable que tinguis marques de retolador per tota la casa. Pintar i acolorir és, sense cap dubte, un dels passatemps favorits dels nens. Una activitat que té molts beneficis per al seu desenvolupament cognitiu i creatiu però que, en alguns casos, pot dificultar la neteja de roba o altres superfícies.

Per això, a YCOM t’ensenyem com treure taques de retolador perquè els més petits puguin desenvolupar la seva creativitat al màxim sense que els adults estiguin preocupats per l’estat de la roba i mobiliari!

 

7 trucs fàcils per treure taques de retolador

Les taques de retolador són molt comunes, especialment quan hi ha nens a casa. L’avantatge, és que les taques es poden eliminar fàcilment amb aquests trucs casolans. Para atenció!

 

Alcohol o acetona

Un dels líquids més eficaços per treure taques de retolador és aplicar alcohol o acetona sobre la zona amb una tovallola o un paper fins que desaparegui. Abans que sigui efectiu, cal passar la planxa de la roba per damunt, algunes vegades, per anar eliminant-les.

Si es vol treure el senyal d’un retolador a l’aigua o no permanent d’una paret, has de preparar una mescla d’aigua, sabó i 1 o 2 gotes d’alcohol en un drap.

Cal recordar que aquest truc és bo per aplicar sobre superfícies que no es vegin afectades per l’efecte corrosiu d’aquests líquids. El millor és provar primer en una cantonada o part no visible de la peça o paret per veure si té algun efecte. En cas negatiu, aplica el producte en la resta.

Aigua calenta i detergent

Aquest remei casolà és una mica menys agressiu que l’anterior i és millor usar-ho si fa poc que es va embrutar la peça de roba en qüestió. Consisteix a submergir la peça amb la taca en aigua calenta amb detergent líquid. Primer és convenient moure la roba perquè absorbeixi bé el producte i després deixar actuar per diverses hores. Després, és preferible posar-la, directament, a la rentadora per acabar d’eliminar la brutícia.

Llet calenta

Aquest truc és especialment efectiu amb les taques de bolígraf, encara que també amb les de retolador. Si pot ser, escalfa la llet i aplica el líquid damunt de la taca durant alguns minuts i després frega una mica. Finalment, s’ha d’aclarir i la brutícia haurà desaparegut.

En el cas que encara quedi algun rastre de la taca, es pot tornar a realitzar la mateixa acció un parell de vegades més.

Aigua amb sal

Aquest mètode casolà és efectiu per remoure taques d’un retolador fluorescent tant de peces com de tapisseria o parets. Se submergeix la taca en aigua amb sal o s’aplica grans quantitats del líquid sobre la superfície. Es deixa actuar per ½ hora i s’asseca. Si es tracta d’una peça de roba, una vegada acabat el procés es posa en el congelador i després en la rentadora.

Laca

Una altra forma de treure taques de retolador de la roba és ruixar amb laca de cabell damunt de la taca, posant alguna cosa sota la peça perquè no traspassi el producte. Després hauràs d’estendre-ho amb l’ajuda d’un cotó i fregar-ho de forma suau. Quan s’hagi assecat el producte, es neteja la peça en la rentadora o a mà amb detergent.

Una altra forma és usant el teu desgreixador favorit. Ruixa’n una mica, permet que actuï per alguns segons i seca usant una tovallola d’un sol ús. També pots remullar la peça de roba en aigua i vinagre durant una hora. Després, renta-la com de costum.

Tomàquet

Amb ½ tomàquet és suficient per treure taques de retolador. S’ha de fregar l’aliment contra el lloc on s’hagi embrutat i deixar que faci efecte per uns minuts. Després cal netejar amb detergent o posar la peça a la rentadora a l’instant, sense deixar que s’assequi.

Pasta de dents

Per treure taques de retolador permanent d’una paret també serveix la pasta de dents! S’ha de cobrir la totalitat de la marca amb dentifrici, estendre bé amb un raspall dents i fregar. Quan el senyal desaparegui, hauràs de rentar i assecar amb un drap net la teva paret.

Consell final:
El més recomanable és mirar de treure les taques de retoladors immediatament després que s’hagin produït. D’aquesta manera, tindràs més possibilitats d’aconseguir eliminar-la!

 

Amb tots aquests trucs fàcils segur que les taques de retolador es converteixen en un problema menys a casa teva! I pintar amb els nens serà molt més divertit i ens donarà molta menys feina!

Gemma
Etiquetes: