Com treure taques de tomàquet [TRUCS INFAL·LIBLES]

spaguetti-amb-tomaquet
Compartir

 

Embrutar-se qualsevol peça de roba amb tomàquet, és de les coses més comunes que li poden passar a qualsevol ésser humà, sigui de quètxup, salsa de tomàquet, tomàquet fregit, suc de tomàquet o tomàquet natural. De vegades, la persona entra en pànic, especialment si es tracta de la seva vestimenta favorita, ja que treure aquestes maleïdes taques pot semblar una tasca difícil. No obstant això, a YCOM t’assegurem que treure taques de tomàquet pot ser una tècnica molt fàcil amb els trucs molt efectius.

 

6 trucs per treure taques de tomàquet

Si s’han vessat restes de tomàquet a la roba, aquí es presenten diversos trucs per poder treure les taques més rebels perquè sembli com si mai hagués succeït tal accident. Recorda sempre seguir bé els passos al peu de la lletra perquè el procés sigui efectiu!

Taques en cotó

Si mentre estaves menjant una miqueta de salsa va arribar a la teva camisa de cotó, el millor és, primer, retirar les restes mullant tot amb aigua freda. Després, tira sal sobre el punt i frega tot en moviments circulars amb un drap blanc.

Més tard, torna a refregar tot amb un cotó xopat en aigua oxigenada juntament amb unes gotes d’amoníac si la peça és blanca. En el cas que sigui de color, és preferible que utilitzis alcohol. Després d’aquests passos, el gran truc per treure taques de tomàquet deixarà la teva roba com a nova.

Taques en la llana

Aquí depèn molt si la marca de tomàquet és recent o si fa un temps que és a la teva peça. Per al primer cas, frega amb un cotó impregnat en sal. Després, renta la teva peça de roba amb aigua i sabó i, finalment, aclareix tot amb aigua freda.

Si la taca ja està seca, abans d’aplicar sal com en el procés anterior, hauràs d’estovar la brutícia mullant-la amb aigua i amoníac. Si arriben a quedar taques, refrega alcohol fins que desaparegui.

Taques en la seda

Raspalla la taca de la teva peça amb un cotó banyat en aigua calenta amb amoníac o vinagre blanc, si el color és molt intens. Si la taca està seca, remulla tot en una mescla d’aigua i alcohol al 50%.

Taques en fibres vegetals

Per treure taques de tomàquet en aquests casos, l’ideal és passar un drap embegut en llet salada i després deixar-ho assecar. Si el punt de la taca queda més clar que la resta de la peça, hauràs de netejar-la tota amb aigua i detergent. Posteriorment, hauràs d’aclarir-la amb una mescla de 4 gots d’aigua i 1 d’aigua oxigenada.

Taca en teixits sintètics

Has de començar eliminant les restes de menjar de la peça amb paper de cuina. Una vegada que ho hagis fet, treu la taca amb un drap impregnat en suc de llimona, aigua i vinagre blanc.

Taques en marbre i pedra

No sempre les taques acaben a la roba, sinó que de vegades van cap als mobles. Si la superfície és de pedra o marbre, el millor és netejar el lloc amb un raspall xopat en aigua sabonosa. Després, renta l’àrea com sempre.

Consells finals

  • La persistència o rebel·lia de la taca de tomàquet en el cas de les salses com a bolonyesa, depèn en gran part de la quantitat i qualitat de l’oli que conté.
  • Sempre quan caigui salsa o quètxup, retira’n immediatament els excessos de la i quan posis immediatament sota l’aixeta de l’aigua, fes-ho per la part anterior a la taca perquè per la força de l’aigua no l’acabi impregnant més en els teixits!
  • Per bé que existeixen molts trucs per deixar la teva roba com nova, el millor, és que vagis amb compte mentre menges i poses en plat a taula perquè no hagis de penedir-te de res!
  • Encara que pugui semblar infantil, col·locar un tovalló en forma de pitet al teu nen o nena t’estalviarà més d’un disgust!

 

 

 

 

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: