La Direcció General de Política Lingüística estrena nova pàgina de dictats en línia

Compartir

Els dictats estan de moda, i encara que bona part de la culpa la té el conegut programa de televisió El Gran Dictat, fora d’aquest també hi ha alternatives, com la que ens proposa La Direcció General de Política Lingüística a través de la seva pàgina Dictats en línia, que recentment s’ha vist renovada.

S’hi han inclòs un centenar de nous dictats que es podran consultar, escriure i autocorregir-se interactivament des d’ordinadors, telèfons mòbils intel·ligents, i tauletes tàctils. Aquests dictats han estat estructurats en quatre nivells, permetent treballar l’ortografia, i se’n pot descarregar lliurement tant l’àudio com el text.

Constitueixen un complement perfecte per a les persones que segueixen cursos de català per a adults i per a persones que es formen en llengua catalana de manera autodidàctica, ja que els permet comprovar, de manera autònoma, el seu nivell i corregir les faltes que facin, al mateix temps que, per als amants de la llengua, constitueix un passatemps amb el qual comprovar el seu nivell.

Els textos han estat elaborats per dues escriptores que, alhora, són professores de català per a adults, Mònica Batet i Sònia Moll, mentre que els àudios han estat tractats amb una cura especial i han estat enregistrats pels locutors professionals Montse Lluçà, Sofia Martin, Xavier Martin i Jordi Royo.

Sobre aquesta nova pàgina de dictats en línia, la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, ha afirmat que “el català, com la majoria de les llengües, té regles d’ortografia que faciliten la lectura dels textos. Dominar-les és un senyal de qualitat en la comunicació escrita i de respecte per qui ens llegeix i per la mateixa llengua que utilitzem. Oferim ara una eina àgil que ens ajudarà a guanyar domini en l’expressió escrita en català”.

Guillem Alsina
Etiquetes: