Doga: ioga amb el gos!

dogga-ioga-amb-el-teu-gos
Compartir

Malgrat ser tècniques de meditació conegudes des de fa segles a l’Orient, a Occident hem descobert aquestes filosofies orientals fa relativament poc. I des de fa uns anys, el dogga s’ha convertit en tot un boom i una moda apuntar-nos a alguna d’elles, com és el cas del ioga. Ens ofereixen una manera d’exercitar-nos i, alhora, equilibrar-nos mentalment. Però, i si a aquesta cerca de pau interior li sumem realitzar-la en companyia d’un altre ésser estimat? (fet que ens dóna més estabilitat encara?)

El Doga és una nova manera de fer ioga acompanyats o acompanyades pel nostre gos o gossa, coneguts dins d’aquest món com dogis i doginis. Diríem que és l’equivalent caní als ioguis i ioginis. Realment ells ja porten practicant-ho des de sempre, o mai us heu fixat la similitud entre els seus estiraments matutins i molts dels exercicis proposats en el ioga? I a poc a poc va sent més conegut, ja que malgrat no estar gaire estès a Catalunya, és una pràctica molt habitual en altres països com els Estats Units, suposat bressol d’aquesta nova modalitat de ioga.

En què consisteix el doga

Podria dir-se que el doga és quelcom semblant a un ball en parella, en el qual busquem una harmonia de moviments amb el nostre gos/ssa. Són una sèrie de postures en les quals o bé participa el nostre gos, o bé calquem la seva postura situant-nos enfront d’ell. Com podreu imaginar, no és una tasca fàcil. Igual que per a algunes persones més, el ioga – el ioga soft, és clar- pot resultar avorrit i sense emoció, per a alguns gossos els serà molt difícil centrar-se per fer aquests exercicis.

La idea no és que el gos aprengui a fer postures estranyes, sinó més aviat que participi a la seva manera en l’exercici. Fer-lo sentir còmode a a màrfega és fonamental, ensenyant-li que és un lloc on estar tranquil al nostre costat i relaxar-se. A més, depèn de la grandària del nostre gos podrem desenvolupar el doga d’una manera o una altra. Amb un gos petit tipus chihuahua sí que podrem col·locar-ho damunt del nostre pit quan la postura així ho requereixi, però no crec que ens sentim gaire relaxats o relaxades col·locant-nos  al damunt un mastí!

Beneficis del doga

I no pensem que el doga solament és beneficiós com a exercici. A més de servir-nos d’aquesta forma, també ens ofereix uns beneficis addicionals per la connexió establerta amb el nostre gos/sa. Podrem augmentar el vincle que ja tenim amb ell d’una manera molt més profunda, a través del que para ell pot suposar un joc tranquil.

Per si no fos poc, també pot servir-nos per fer una petita revisió al nostre gos o gossa. Molts dels exercicis passen per estirar-los suaument les potes o donar-los petits massatges. És una bona manera de comprovar que no els dolgui res o que no tinguin alguna cosa estranya, ja que si el gos aprèn a estar relaxat, es deixarà fer sense protestar.

També és una manera ideal de treure-li pors, com per exemple l’aversió que senten alguns gossos al fet que se’ls toqui les potes. El doga és una bona manera de fer-los que perdin la por a la temuda retallada d’ungles. O a realitzar-los una exploració a la recerca de petites ferides que puguin tenir i desconeguem.

Abans de res, el doga és una gran manera de crear una harmonia i sincronització entre nosaltres i el nostre company caní, algú dóna més?

Gemma
Etiquetes: