Dragon Ball Super: Broly i la tecnologia 4DX

dragon-ball-super-broly-cinema-4dx
Compartir

La première mundial de Dragon Ball Super: Broly el Nippon Budokan el passat 14 de novembre, i l’estrena en el Llunyà Orient fou el 14 de desembre. Un dia abans es va exhibir al TCL Chinese Theater a Hollywood, i després va arribar als Estats Units i el Canadà el 16 de gener.

El nou film de Toriyama ha conquistat el món. La pel·lícula d’Akira Toriyama i Toei Animation ha marcat una fita en el món de l’animació al Japó, Sud-amèrica i els Estats Units i té millor crítica a RottenTomatoes que gairebé totes les pel·lícules de DC Comics. Aquí arribarà el pròxim 1 de febrer.

Acció extrema gràcies a la tecnologia 4DX

Desenvolupada per la societat sud -coreana CJ 4DPLEX, la tecnologia 4DX posa potes enlaire a la sala de cinema tal com la coneixem. Gràcies a la 4DX, nosaltres estarem enmig de l’acció formant part de la pel·lícula com si fóssim un dels personatges. A Barcelona podem gaudir de l’única sala de cinema a Catalunya amb aquesta innovadora tecnologia, al Filmax Gran Via, que té 21 efectes de moviment; aire, aigua, calor, fred, aromes i vibracions, inclòs boira, vent, llamps i bombolles.

Muntades sobre elevadors hidràulics, les butaques mòbils poden elevar-se, oscil·lar o inclinar-se i, igualment acompanyar els moviments de la càmera, o reaccionar segons l’escena que transcorre en la pantalla. Sentirem la tremolor quan llencin un atac, o experimentar una lluita el cos a cos com en pròpia pell o sentir fred real quan veiem caure la neu…Viurem una experiència inèdita, gràcies a la tecnologia 4DX i la màgia del cinema.

A la pantalla, tot transcorre normalment: la pel·lícula es projecta de manera idèntica a una projecció clàssica, sigui en 2D o en 3D. La diferència es troba al pati de butaques, que gaudeix d’un sofisticat sistema de tecnologies que associen els moviments de les butaques als efectes especials. Tot està fins al més mínim detall sincronitzat, especialment en les escenes d’acció, per a activar els cinc sentits.

Sinopsi de Dragon Ball Super: Broly

Aquesta és la història d’un nou saiyajin. La Terra viu en pau després del Torneig del Poder. Després d’adonar-se que en els universos encara existeixen molts lluitadors forts per conèixer, Goku passa els seus dies entrenant per a així aconseguir nous nivells. Però un dia, Goku i Vegeta coneixeran a un nou saiyajin: Broly.

Se suposava que els saiyajins havien estat gairebé erradicats després de la destrucció del planeta Vegeta però llavors, què hi fa ell, a la Terra? Aquesta trobada entre els tres saiyajins que han seguit diferents destinacions es convertirà en una gran batalla en la qual fins i tot en Freezer (que va tornar de l’Infern) s’hi veurà atrapat.

Amb l’estrena de l’últim film de la saga, la pel·lícula que introdueix el Saiyajin Llegendari a la línia principal de la franquícia, sembla que s’agregaran noves transformacions per a la raça saiyajin.

ALERTA SPOILER!

Quan Vegeta lluita contra Broly a la pel·lícula, sembla aconseguir un nou nivell de poder. Vegeta es transforma en Super Saiyan, però abans de completar el seu canvi, el seu cabell es tenyeix de color verd durant uns segons. Si bé la seva aura no adapta el mateix verd que el que embolica a Broly, s’acosta bastant abans de completar la seva transformació. A més, per haver durat més que uns segons, molts fans han teoritzat que Vegeta va accedir per un moment al mateix poder de Broly.

De la mateixa manera, en Broly també es transforma, però en el moment previ aconsegueix desbloquejar el poder de l’Ozaru, al qual pot  accedir mantenint la seva forma humana amb aquesta aura verda característica. El color del cabell de Vegeta podria indicar que també accediria a aquest poder en algun moment. Per la seva banda, en Goku també aconsegueix tenir aquesta aura verda. En anar més enllà del Super Saiyan Blue, la seva energia s’assembla tant a la de Broly que molts han assenyalat la seva semblança.

Si bé aquest canvi de colors del Super Saiyan Green podria ser simplement una transició d’art, també podria significar que Dragon Ball Super introduirà una nova transformació…

La franquícia de Bola de Drac ha presentat als Super Saiyans amb el cabell de diferents colors, i ara toca el verd!

Gemma
Etiquetes: