El joc de la Botifarra arriba als iPhone i iPad

I finalitza una partida amb un guanyador
Compartir

Recordo que el meu primer contacte amb la Botifarra (joc de cartes, no pas l’embotit, del qual ja en venia gaudint feia temps) fou a la Universitat, més concretament a la gespa de fóra l’edifici de la Universitat de Girona que allotjava la carrera d’informàtica. I no us penseu pas que jo era un d’aquells alumnes que es passaven la vida al bar i de festa, sols fou una experiència puntual un dia que em vaig prendre una horeta de descans juntament amb uns companys d’estudi que em van ensenyar a jugar-hi

Fou en aquells dies universitaris en els que em vaig adonar que el joc de la Botifarra és més que un joc, és una passió. I ho vaig veure ben clar quan em vaig assabentar que existia un joc d’ordinador (el ButiNET) que permetia jugar-hi amb altres contrincants de manera remota a través d’una Internet que, a aquelles alçades, s’estava donant a conèixer i estenent com una taca d’oli a través dels usuaris finals.

De llavors ençà, alguna adaptació més als nous dispositius, i ara la seva arribada als dispositius mòbils d’Apple (iPhone i iPad) mercès a Butifarra, una app creada per Marc Güell Segarra, un programador de Valls de 28 anys, i que és la primera que permet jugar a aquest popular joc de cartes amb els amics del Facebook.

Sobre el joc en ell mateix, poca cosa a dir per als qui el coneixeu: la mateixa mecànica que el joc de cartes tradicionals, amb l’afegit que a la baralla de cartes espanyoles s’hi han afegit elements per a catalanitzar-la, i que està disponible en castellà i anglès a més del català. La Botifarra es llança a conquerir el món.

Per cert, i per si us ho pregunteu, des d’aquell dia a la universitat, crec que no he tornat a jugar a la Botifarra.

Guillem Alsina
Etiquetes: