El projecte CreatiFI aposta per la indústria creativa

Compartir

Des del passat 1 d’0ctubre i fins a finals de novembre el projecte CreatiFI en que hi col·labora l’Ajuntament de Barcelona, preveu destinar fins a 4,8 milions d’euros per finançar uns 60 projectes innovadors que facin servir tecnologies d’internet. La primera fase del projecte es va iniciar a principis de mes obrint la convocatòria per a la presentació d’idees.

Cada projecte que finalment s’esculli podrà aspirar a rebre ajuts de fins a 150.000 euros i pot generar serioses oportunitats a professionals de la indústria creativa gràcies a aquest programa europeu. Tot plegat està sota el paraigües del programa europeu Future Internet Public-Private Partnership i els ajuts que aporta s’hi accedirà per etapes i en funció de la qualitat i la solvència de les iniciatives que s’hi presentin, cosa que decidirà un jurat internacional especialitzat.

El passat 14 d’octubre es va fer una trobada a l’edifici del Disseny Hub Barcelona de les Glòries per a fer el primer Inspirational Match Making Event. Allà s’hi trobaren artistes, professionals del sector creatiu i les TIC en general, per compartir idees i s’estimularà la creació d’equips de treball amb l’objectiu de preparar propostes per passar una primera fase que podria aportar als 60 projectes més interessants uns primers 50.000€ i un conjunt de serveis de suport tecnològic i de negoci. En una segona fase s’aportaria la resta dels ajuts per la sortida al mercat dels productes o serveis de cada projecte. Tal com es fa a la resta de hubs europeus de Trento, Hèlsinki i Brussel·les que participen de la iniciativa juntament amb Barcelona, CreatiFi tractarà d’accelerar aquells projectes que siguin més innovadors en aquestes quatre ciutats.

Així doncs, si teniu una idea i la voleu materialitzar pot ser una bona oportunitat pels vostres projectes que facin ús d’Internet i s’englobin dins la indústria creativa!

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: