Com eliminar el pugó sense productes químics

pugo-verd
Compartir

 

De les més de quatre mil espècies de pugons que se sap que existeixen, al voltant de 250 es consideren nocius pels cultius. També coneguts com a mosques verdes o polls de les plantes, els pugons es troben entre les plagues de jardí més prominents del món. Aquests diminuts insectes perforen les tiges de les plantes, preferint el creixement tendre a la vegetació establerta, per succionar la saba rica en nutrients, privant així a la planta del combustible que necessita per prosperar.

Si vols saber com eliminar el pugó sense productes químics, a YCom tenim la solució:

 

Com desfer-se del pugó de forma natural

 

Per sort, hi ha moltes maneres deliminar el pugó sense productes químics usant aquests trucs naturals i orgànics que no comprometeran la salut del teu jardí.

Ho has de saber! Mira de ruixar les fulles amb aigua freda; de vegades tot el que necessiten els àfids és un doll d’aigua freda per desallotjar-los. Típicament són incapaços de trobar el seu camí de retorn a la mateixa planta.

 • Si tens una invasió gran de pugons, espolvoreja les plantes amb farina.
 • Prova de ruixar els àfids de las plantas amb aigua a pressió de una mànega de jardí. Compte! Aquest  mètode pot danyar a les plantes més jóves i fràgils, pot ser molt efectiu per controlar poblacions de  petits pugons en plantes més robustes.
 • L’oli de neem o nyam, que també és eficaç contra els escarabats; els sabons insecticides i els olis hortícoles són eficaços per eliminar el pugó sense productes químics! Assegura’t de seguir les instruccions d’aplicació proporcionades en l’embalatge.
 • Neteja o ruixa les fulles de la planta amb una solució suau d’aigua i unes quantes gotes de rentavaixelles. S’ha de tornar a aplicar aigua sabonosa cada 2-3 dies durant 2 setmanes.
 • Una variació d’aquesta mescla d’aigua i sabó inclou el pebre de cayena: Barreja 1 part d’aigua, 1 culleradeta de sabó líquid per a vaixella i un polsim de pebre de cayena. Compte! No ho dilueixis!
 • La terra de diatomees (DE) és un material orgànic no tòxic que mata als àfids No aplicació DE quan les plantes estan en flor; també és nociu per als pol·linitzadors.
 • Als pugons no els agraden els compostos orgànics com les cebes i a l’all la seva aroma característica. Conreal’s al voltant del jardí per dissuadir el pugó que s’hi instal·li!
 • Per eliminar el pugó sense productes químics, també pots cultivar herbes com el trèvol, menta, anet, fonoll i milflors al voltant del teu jardí para atraure naturalment marietes, que es menjaran en pugó!

Com prevenir el pugó?

Per a arbres fruiters o d’ombra, ruixa oli hortícola inactiu per matar els ous de pugons durant l’hivern.

Els insectes benèfics, com els escarabats i les abelles, s’alimenten de pugons. Les poblacions suplementàries d’aquests insectes, que es poden comprar on-line, i haurien d’ajudar a mantenir les poblacions de pugons controlades des del principi.

La plantació complementària pot ser molt útil per mantenir al pugó allunyat de les plantes en primer lloc. Per exemple:

 • El pugó repel·lit per l’herba gatera.
 • Els àfids són especialment atrets per la mostassa. Plantar-la prop de plantes més valuoses com a paranys per als pugons. Atenció! Revisa les seves plantes parany regularment per evitar que les poblacions de pugons saltin a les plantes!
 • L‘all i el cibulet repel·leixen al pugó quan es planten prop d’enciams, pèsols i rosers.

 

Alcohol contra el pugó

Imprescindible! L’alcohol isopropílic funciona bé i és fàcil de trobar, però assegura’t que no tingui additius! L’etanol (alcohol de gra) sembla funcionar millor. L’alcohol normalment ve en 70 per cent de graduació en les tendes (o 95 per cent de graduació. Per fer un insecticida casolà en aerosol, barreja a parts iguals de 70 per cent d’alcohol i aigua (o, si usa 95 per cent d’alcohol, barregi 1 part d’alcohol a 1 ½ parts d’aigua).

Esperem que t’hagi servit aquesta guia de trucs i remeis per eliminar el pugó sense productes químics.

D’ara endavent, gaudeix d’un jardí més sa.

 

 

Gemma