Els admiradors de Steve Jobs tenen una altra cita al cinema

Un fotograma del film, amb Michael Fassbender en el paper de Steve Jobs
Compartir

Un nou relat apologètic del cofundador d’Apple es perfila a la gran pantalla. Serà el definitiu?

Us agrada el caldo? Doncs aquí en teniu dues tasses! Si el biòpic sobre la figura de Steve Jobs titulat, senzillament, “jOBS”, i interpretat per Ashton Kutcher, us semblava l’obra definitiva i monumental que culminava la filmografia dedicada al cofundador d’Apple, almenys pel que fa a aquests anys que han seguit de manera inmediata el seu decés, us equivocàveu.

Una nova aproximació al personatge i als esdeveniments decisius que van contribuir a la història de la companyia de la poma mossegada està a punt de veure la llum, i ja en poder gaudir d’un tast gràcies al seu primer tràiler.

També de títol senzill (simplement, “Steve Jobs”), repassa diversos moments claus de l’obra vital del cofundador d’Apple, solapant-se en molts moments amb la ja esmentada jOBS.

Les interpretacions corren a càrrec del sempre solvent Michael Fassbender (Magneto en la nova sèrie dels X-Men) en el paper de Steve Jobs, Seth Rogen com a Steve Wozniak, Jeff Daniels com a John Sculley, i Kate Winslet en el rol de Joanna Hoffman, entre d’altres.

Però, independentment de la solidesa dels actors que formen part del repartiment i de com en puguin ser de bones les seves interpretacions, què ens pot aportar de nou un guió que, per obligació, s’haurà de basar en bona part en la biografia oficial de Steve Jobs i l’abundant literatura que ja se n’ha escrit i que no deixa gaire lloc a la imaginació?

Personalment, penso que res que no haguem vist ja a jOBS i que els qui han seguit la trajectòria vital del personatge d’una o altra manera, no sàpiguen ja.

El projecte té menys sentit encara si pensem que ens trobem a dos anys vista de l’anterior film protagonitzat per Ashton Kutcher i una paròdia protagonitzada per Justin Long (iSteve), un periode que penso -i sempre des de la meva opinió més personal- no ha estat suficient per revisar com cal la figura de Jobs.

En definitiva, doncs, un film que serà més del mateix i que no aportarà gaire res de nou en quant a guió i fets sobre la vida del personatge, ja molt trillada per al cinema. I fins la propera, que serà…

També podeu trobar aquesta noticia a Revista Trend

Guillem Alsina
Etiquetes: