“Els mercenaris III” arriba a Internet abans que a la cartellera

Els mercenaris III
Compartir

Espectacular pirateig de la darrera “bretolada” cinematogràfica capitanejada per Sylvester Stallone.

I quan la titllo de “bretolada” no em malinterpreteu; no és que no m’agradi, és una bona pel·lícula per divertir-se i riure passant una estona despreocupat, però tant pels arguments, desenvolupament i escenes dels films que composen aquesta saga, es veu que és més un “divertimento” entre actors que són amics, que no pas unes pel·lícules amb ganes de ser serioses. Una bretolada simpàtica, vaja, com aquelles tan entranyables que cometia en Tom Sawyer a les seves aventures.

Aquest cop, però, Stallone i la seva colla de mercenaris hauran de fer front a un altre enemic a més d’aquell que el guió els posi pel davant: la pirateria.

El film complet i en una qualitat propera a la que ofereix el DVD ha estat filtrat mitjançant torrents a uns quants llocs web de bescanvi d’arxius d’aquest tipus, segons informen diverses pàgines web com ara Torrent Freak, centrada en l’actualitat dels llocs d’intercanvi. La mateixa publicació qualifica la filtració com “una de les més destacades dels darrers anys”.

Es desconeix la font de la filtració però, per la qualitat i segons deixa a entreveure Torrent Freak (o, almenys, així ho he interpretat jo llegint entre línies), aquesta podria ser propera a la productora, possiblement un treballador a les mans del qual va caure una còpia del film abans de ser estrenat.

El repartiment de la pel·lícula

El repartiment de la pel·lícula

Oportunitat per mesurar l’impacte de la pirateria en línia

La filtració de la tercera part de la saga de l’equip de mercenaris constitueix una bona oportunitat per comprovar la validesa dels arguments tant d’aquells que defensen que els films es puguin intercanviar i veure lliurement i gratuïta a la Xarxa perquè això no té cap mena d’impacte a la recaptació de les taquilles, i aquells qui argumenten allò exactament oposat, entre els quals s’hi troben les productores.

Independentment del resultat, no és en absolut probable que els actors defensors d’ambdues postures canviïn els seus arguments o donin la raó a la part contrària, tot trobant explicacions alternatives als fets.

La batalla, doncs, continuarà estant servida, malgrat que l’opinió pública si es podria veure influïda.

Guillem Alsina
Etiquetes: