Els millors museus de Barcelona

pantocrator-sant-climent-de-taull
Compartir

 

Actualment Barcelona compta amb més de 50 museus que inclouen art, ciència, música, arquitectura, història, esport o mar, entre altres temàtiques. De manera que, si estàs planejant viatjar i descobrir Barcelona, aquesta podria ser una bona oportunitat per organitzar una visita cultural per la ciutat.

A YCom, hem seleccionat els millors museus de Barcelona:

 

8 Millors museus de Barcelona

Barcelona no és solament una de les millors destinacions de viatge del món, també és una ciutat que traspua cultura pertot arreu i on es troben alguns dels millors museus d’Espanya. La llista seria llarga però per no atabalar al viatger fitem la xifra a un nombre ideal per una estada d’una setmana a la Ciutat Comtal: aquests són els 8 millors museus de Barcelona.

1. MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya)

La missió principal del Museu Nacional és mostrar la magnitud de l’art català des del romànic fins a mitjan segle XX. En ell trobem una gran varietat d’escultures, pintures, arts de l’objecte, gravats, cartells, dibuixos, fotografies i monedes. A més, el MNAC compta amb una part de la col·lecció Thyssen-Bornemmisza que no pots perdre’t.

2. Museu Picasso

Segurament el més famós i prestigiós de la capital catalana. Situat al Carrer Montcada, en ple Barri Gòtic. El malagueny universal Pablo Ruiz Picasso va passar part de la seva vida a Barcelona, i avui s’exhibeixen aquí 3.500 de les seves obres. La visita ens permet també de la terrassa a l’aire lliure i de la seva encantadora tenda de llibres.

Obert al públic des de 1963, el Museu Picasso recull els primers anys de formació de Pablo Picasso. Va ser el mateix artista qui va promoure la creació del seu museu i en ell estan exposades totes les seves obres de joventut i la seva sèrie completa de les Menines. L’artista tenia un fort vincle amb Barcelona i el seu museu és el millor exemple d’això.

3. MACBA

El MACBA s’ha consolidat com el millor museu de Barcelona i gràcies a ell la ciutat s’ha convertit en un referent contemporani internacional. És un espai de representació oberta on els ciutadans poden expressar-se lliurement, trobar-se amb els artistes i gaudir de les seves obres i experiències.

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona està dedicat a les obres de la segona meitat del segle XX. Hi ha poques obres en l’exposició permanent i de tant en tant es realitzen exposicions temporals interessants. Un espectacular museu situat en un edifici d’excepció dissenyat en 1995 per Richard Meier.

4. CosmoCaixa

Ideal per visitar amb nens, encara que igualment divertit per als majors gràcies a les seves nombroses exhibicions interactives, a més del planetari. Es troba a l’emblemàtic barri barceloní de Sarrià.

Un fascinant recorregut pels racons més inesperats de la ciència i tots els seus secrets, el CosmoCaixa de Barcelona compta amb una sèrie de sales en les quals es troben una recreació d’un ecosistema amazònic, exposicions sobre la geologia del món i l’evolució de la matèria i la vida del nostre planeta. Aquest és, sens dubte, un altre dels millors museus de Barcelona que has de visitar.

5. Fundació Joan Miró

Un altre dels grans artistes lligat estretament a Barcelona és sens dubte Joan Miró. Aquest és un espectacular museu situat entre arbres i amb una vista espectacular de la ciutat. Visita obligada.

La Fundació Miró comprèn les més de 14.000 peces de l’artista Joan Miró. Des de la seva obertura, el museu ha anat recollint cadascuna de les obres de l’artista fins a arribar al nombre actual. Algunes van ser donades per Miró, unes altres procedeixen de la col·lecció de la seva esposa, i les obres restants de les aportacions de grans personalitats del món de l’art, amics i familiars de l’artista.

6. Museu Marítim

Per conèixer la llarga i fascinant història marinera de Barcelona, gens millor que rendir visita a aquest museu situat,no cal dir-ho, a les Drassanes Reials, al costat del port, a l’edifici civil gòtic més gran del món.

7. Fundació Antoni Tàpies

Centrat en l’obra del pintor català, aquest museu va obrir les seves portes en 1984 i des de llavors s’ha convertit en un dels museus d’art de referència de la ciutat.

8. Museu del F.C. Barcelona

Deixem per al final el museu més visitat de la ciutat: el museu del Barça, situat en el Camp Nou. Si ets futboler, fins i tot si no ets culer, no pots deixar de passar per aquí!

 

Fins aquí la nostra tria dels millors museus de Barcelona, els 8 museus imprescindibles de la capital catalana!

Gemma