Els videojocs s’acosten a l’hiper-realisme

Compartir

Una modificació realitzada per un programador particular al darrer videojoc de Star Wars ofereix un realisme inèdit, amb imatges dignes d’una pel·lícula. La potència creixent dels ordinadors i les videoconsoles i el progrés de les eines de programari ens acosta cada cop més a la plasmació fidel de la realitat en els videojocs.

Ja queda menys per a posar-nos un casc de realitat virtual i ficar-nos de ple en un ambient realista que reprodueixi l’època de les croades, una cursa de Fòrmula 1, un passeig per la Lluna, o qualsevol altra experiència formada només a base dels uns i zeros que ens proporcionen els aparells electrònics.

Les videoconsoles i els ordinadors més potents permeten aplicar, en temps real, textures, càlcul de llums i ombres, així com altres elements gràfics als videojocs que executen, gràcies al seu poder de càlcul que creix generació rere generació. Això permet als desenvolupadors jugar amb elements realistes com ara l’aigua, el foc o les ombres i la llum del sol, de manera que els personatges del joc i l’entorn en el que es mouen és cada cop més detallat i realista.

Però el que ha fet Martin Bergman, un programador més conegut pel “nom de guerre” Toddyhancer, va un pas més enllà de l’aconseguit fins ara, entrant de ple en una imatge de tipus cinematogràfica i, per tant, de qualitat plenament realista.

Es tracta d’una modificació (el que els aficionats als videojocs anomenen “mod”) del nou joc de la saga La Guerra de les Galàxies, Star Wars Battlefront.

No cal explicar gaire res més, tan sols vegin les imatges i recordin: no es tracta d’una pel·lícula, no són actors i no són fotografies. És un videojoc, les imatges estan calculades per un ordinador jugant amb els colors, les textures, les llums i ombres i altres elements. I, a partir d’aquí, jutgin:

Totes les imatges han estat generades i publicades pel mateix Bergman, que ja va fer una feina semblant anteriorment per al popular videojoc Grand Theft Auto V, ja que de moment la modificació no és encara jugable.

A partir d’aquí se n’espera la publicació d’un vídeo a YouTube i posteriorment de la mateixa modificació per a instal·lar-la i jugar-hi, quelcom que els aficionats de tot el món ja deuen estar esperant.

Això si, no serà qualsevol ordinador el que permeti jugar-hi; caldrà una màquina preparada per donar un alt rendiment en matèria de gràfics per poder gaudir de l’hiperrealisme del darrer joc de la franquicia Star Wars.

Com veiem per les imatges, sembla només qüestió de temps que tots els videojocs els puguem veure amb una qualitat extremadament detallada de manera que semblin acció real. S’imaginen aquesta qualitat amb videojocs de futbol? o de conducció?

Guillem Alsina
Etiquetes: