Els videojugadors reclamen el FIFA en català

Compartir

Una nova petició demana a EA Sports la disponibilitat d’aquest videojoc també en català.

Juntament amb les peticions per poder disposar de LinkedIn i Netfix (aquesta darrera ja tancada) en català, recentment la plataforma en línia Canvia.cat (promoguda per la Plataforma per la Llengua) ha afegit fa pocs dies una altra reclamació, aquesta emanada de la comunitat de videojugadors: poder gaudir del popular FIFA d’EA Sports en català.

Aquest videojoc, que porta el nom i la imatge de la Federació Internacional de Futbol Associació és un dels més populars dedicats a l’esport del futbol (amb permís del Pro Action Soccer, més conegut com a PES) i també dels videojocs en general, tenint un gran nombre de seguidors que any rere any compren la reedició anual que se’n fa.

La campanya encetada a Canvia.cat s’ha marcat com a objectiu arribar a les 16.000 signatures, de les quals i en el moment d’escriure aquestes ratlles en té ja 7.986. L’elecció d’aquest joc no ha estat debades, sinó pel motiu de popularitat que he explicat tot just al paràgraf anterior.

Paral·lelament a la petició, també es denuncia la manca generalitzada de videojocs en català; menys d’1 de cada 10 creacions de programari lúdic es troba disponible en català, contra un 93% i un 100% en castellà i anglès respectivament.

Pel que fa a les altres dues campanyes existents a la mateixa plataforma, la de Netflix ja ha tancat amb 25.864 (en demanava 25.000), mentre que la de LinkedIn continua oberta quedant-li tan sols una mica més d’un miler de signatures per complir amb l’objectiu.

Guillem Alsina
Etiquetes: