La fórmula de la pizza perfecta

pizza-margarita
Compartir

Els físics Andrey Varlamov i Andreas Glatz, acompanyats de l’antropòleg de l’alimentació Sergio Grasso, han donat amb la clau per realitzar una pizza amb un forn elèctric com si fos un de llenya. Tot això a través d’un concepte, batejat com Provando i riprovando (provant i tornant a provar), que els ha ajudat a determinar la formula per crear la pizza perfecta des del punt de vista científic.

A través d’un estudi recollit per la revista de divulgació científica Phys.org, els investigadors expliquen que en primer lloc van analitzar els processos necessaris per trobar la fórmula perfecta. Per a això van decidir elaborar una senzilla pizza Margarida en un forn de maó en una pizzeria i un forn metàl·lic modern en la llar.

GASTRONOMIA I TERMODINÀMICA

Després de consultar diversos establiments i parlar amb diferents pizzaiolos, els físics van descobrir que el millor horari per visitar una pizzeria és abans de les 20 hores o passades les 22 hores, quan el forn està en condicions òptimes per cuinar les pizzes. Segons els experts van explicar que les pizzes han de cuinar-se a 325 graus durant exactament dos minuts. No obstant això, en hores puntes com els sopars, els cuiners han d’encendre el forn més de 37 graus per fer més pizzes en menys temps.

Gràcies a aquestes dades, i després d’analitzar la física dels forns de llenya, el grup de físics va decidir aplicar l’après per imitar aquest procés en els forns metàl·lics. Com el forn de llenya provoca una calor uniforme tant en les parets corbes com a la base de pedra, els físics van utilitzar la termodinàmica per reproduir aquestes condicions en un forn modern.

LA FÓRMULA PERFECTA

Atès que el metall condueix la calor millor que el maó, cuinar una pizza en un forn d’acer sota la fórmula dels forns de llenya seria un autèntic suïcidi per a la mateixa lloc que quedaria completament carbonitzada. Per aquesta mateixa raó, l’equip d’investigadors va desenvolupar la seva pròpia fórmula per a aquest tipus de forns moderns.

la-formula-de-la-pizza-perfecta

Per reproduir les condicions d’un forn de maó en un de metall, cal reduir la temperatura a 232 graus i cuinar la pizza durant amb prou feines 170 segons. Si decideixes incloure més ingredients en la teva pizza, procura augmentar el temps de cocció.

Gràcies a això, podràs imitar una pizza tradicional en un forn modern!

 

Gemma
Etiquetes: