5 jocs per fer a la piscina

jocs aigua
Compartir

Aprofita al màxim les vacances! Està clar que, durant els mesos més calurosos de l’any, ve molt de gust passar el dia a la platja o a la piscina i refrescar-nos una mica. Però, si vas amb nens, has d’estar una mica més per ells i procurar que s’ho passin d’allò més bé.

Per aconseguir-ho, res millor que els jocs per fer a la piscina. Són activitats divertidíssimes que es poden fer dins l’aigua i que són perfectes tant per grans com per petits. Segueix llegint i descobreix quins són els millors jocs per fer a l’aigua aquest estiu. Gaudeix de les vacances!

Els millors jocs per jugar a la piscina

Si vols gaudir d’una jornada de piscina amb la teva família, res millor que pensar en diferents jocs que es puguin fer a l’aigua. D’aquesta manera, els més petits s’ho passaran d’allò més bé durant tot el dia i vosaltres, els adults, podreu també participar per riure i passar una estona més que divertida.

Però… quins són els millors jocs per fer a la piscina? A yCom.cat t’oferim un llistat amb algunes de les millors idees que podreu fer a l’aigua i que farà que tots vosaltres gaudiu d’una experiència fantàstica. Pren nota de tots els nostres consells i viuràs un gran dia d’estiu en família!

1. El joc dels relleus

Es tracta d’un dels jocs per fer a la piscina més divertits que hi ha. Per poder jugar es necessiten, almenys, 4 participants ja que l’objectiu és competir dos equips. Per poder fer aquest joc, tan sols haureu d’estar a un cantó de la piscina i fer una cursa d’anada i tornada.

Quan arribis de nou al punt de partida, l’altre jugador ha de començar a nedar i intentar guanyar la cursa final. Un consell: si els nens són petits, és millor fer aquesta cursa a lo ample de la piscina i no al llarg.

2. Marco Polo

Aquest és un altre dels jocs clàssics per fer dins l’aigua. Es tracta de que, un dels jugadors, el que “la para”, ha d’anar amb els ulls tapats. Llavors, haurà de trobar a la resta dels jugadors només guiant-se pel so de les veus.

Ell haurà de pronunciar “Marco” i la resta li hauràn de contestar amb “Polo” i, així, ja tindrà la clau per poder apropar-se als altres jugadors. En quant n’enxampi a un, la para l’altre i ell formarà part dels perseguits.

jocs-per-fer-piscina2

3. El joc de la pilota

Un altre dels millors jocs per fer a la piscina és aquest que ara us explicarem. A diferència dels altres dos que us hem dit, aquest és una mica més nou però, realment, es divertídissim! Per poder jugar-hi tan sols necessitareu una pilota de plàstic (o apta per l’aigua) i ser unes 5 o 6 persones.

Llavors, el joc consisteix en agafar-vos tots de les mans, fent una rotllana, i posant-hi al mig la pilota. Haureu d’anar fent voltes i procurant que la pilota no us toqui a ningú. Quan a algú el toqui, està eliminat del joc i, llavors, la rotllana es farà més petita i, per tant, cada cop serà més difícil evitar la pilota.

4. La cerca del tresor

També podeu jugar a un altre joc clàssic que es sol fer a la piscina i pel qual només es necessiten ulleres pels ulls. Es tracta de utilitzar una joguina o un element que s’enfonsi dins l’aigua i que, un de vosaltres, el tiri el més lluny possible.

Llavors, l’àrbritre xiularà el moment de l’inici del joc i tots els nens hauran d’anar a buscar l’objecte que s’ha tirat. Amb l’ajuda de les ulleres de piscina, aconseguiran trobar fàcilment el “tresor”. Guanya el nen que l’aconsegueixi agafar primer.

5. El joc del pont

I, per últim, un altre dels millos jocs a l’aigua és aquest joc que posa a prova les habilitats de buceig. Per a fer-lo, tan sols s’hauran de posar 2 o 3 nens amb les cames obertes i, un altre, és el que haurà de passar bucejant per sota de les cames. És recomanable utilitzar ulleres de piscina per protegir la salut dels ulls i que, a més, puguin veure millor.

Quan el nen aconsegueix passar totes les cames, es posa al final de la cua i el que ha quedat en primera posició, haurà de bucejar i seguir les mateixes passes. La gràcia del joc està en fer-ho molt ràpid i procurar que el primer i últim de la fila es trobin sobre l’aigua.

 

Summary
5 jocs per fer a la piscina
Article Name
5 jocs per fer a la piscina
Description
Aprofita al màxim les vacances! Res millor que els jocs per fer a la piscina que es poden fer dins l'aigua i que són perfectes tant per grans com per petits.