La 10a Edició de GAMELAB se celebrarà del 25 al 27 de juny a la Filmoteca de Catalunya

Compartir

Aquest migdia s’ha presentat oficialment la desena edició de Gamelab, la Fira Internacional del Videojoc i de l’Oci Interactiu, que se celebrarà del 25 al 27 de juny a la Filmoteca de Catalunya i que aplegarà a Barcelona els principals creadors i gurus internacionals del sector.

Gamelab és ja un referent mundial pel que fa a trobada d’anàlisi de les últimes tendències creatives, tecnològiques i de negoci del moment del videojoc. També actua com fòrum per intentar preveure como serà el futur més immediat de l’entreteniment digital, i per crear un espai de formació per a les noves generacions.

L’acte de presentació de la fira ha estat presidit pel director general de Creació i Industries Culturals del Departament de Cultura, Jordi Sellas, que ha estat acompanyat per la directora general de Polítiques i Industries Culturals i del Llibre, del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, Mª Teresa Lizaranzu; el promotor i ideòleg de la Fira, Gonzo Suárez; el seu director, Iván Fernandez Lobo; així com la directora de Creativitat i Innovació de l’ICUB (Ajuntament de Barcelona), Inés Garriga; el director general de Red.es, César Miralles, i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró.

Durant la presentació, Jordi Sellas ha recordat que  “la industria del videojoc té un component cultural molt potent” i que per aquest motiu, planteja tres reptes. El director general ha identificat el primer com “la necessitat que, vista la importància d’esdeveniments relacionats amb la industria de creació cultural –CineEurope, Sonar+D, etc.– cal buscar mecanismes per tal que, junts, aquests esdeveniments puguin interactuar”. Com a segon repte, Sellas ha assenyalat que “cal disposar d’una associació potent en l’àmbit català, per al sector del videojoc”. Finalment, com a tercer repte, Sellas “ha recordat que cal seguir treballant per oferir mitjans de finançament al sector, com els que ja suposa el Pla de Cultura Digital o el fons per a préstecs participatius, compatibles amb altres ajudes oficials”.

El director general també ha recordat que aquesta edició del Gamelab disposarà d’una programació de pel·lícules complementaries dintre de la programació de la Filmoteca.

FONT: Generalitat de Catalunya

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: