La Mostra de Cinema Etnogràfic arriba a la 4a edició i es projecta a 12 seus de Catalunya

Compartir

La 4a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic s’inaugura demà 3 de juliol a la Filmoteca de Catalunya. En l’acte, que tindrà lloc a les 20 hores a la Sala Chomón, s’hi projectarà la pel·lícula La piel quemada (1967), de Josep Maria Forn. La projecció anirà precedida d’una presentació a càrrec del mateix Josep Maria Forn, acompanyat de Pere Baltà i del director general de Cultura popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig.

L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, organitza per quart any consecutiu aquesta Mostra multiseu, que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, tots sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. La Mostra desplegarà durant 24 dies la seva programació a 12 poblacions catalanes i a la ciutat italiana de Torí. Seran seus d’aquesta edició de la Mostra les poblacions d’Amposta, Barcelona, Cervera, Espot, Esterri d’Àneu, Manlleu, Les Masies de Voltregà, Roda de Ter, Torelló, La Torre de Cabdella, Torroella de Montgrí i Vic.

La Mostra es realitza en coordinació amb la Xarxa Arianna de Cultura Popular, motiu pel qual les seus de Catalunya projectaran també materials procedents d’Itàlia, alhora que a Torí es projectaran documents audiovisuals procedents de Catalunya. La Mostra es clourà el 9 d’octubre, també a la Filmoteca de Catalunya.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: