Les biblioteques públiques ja presten llibres electrònics

Compartir

Avui arrenca un dels serveis més esperats a les biblioteques públiques de Catalunya: el servei de préstec de llibres electrònics a través de la plataforma eBiblio Catalunya, que posa a disposició dels ciutadans una col·lecció inicial de més de 1.900 títols d’obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb fons en català i castellà.

El servei ja es troba disponible a l’adreça http://catalunya.ebiblio.cat i la lectura dels llibres es pot fer de diverses maneres:

  • mitjançant la reproducció en temps real (streaming): a través de qualsevol navegador d’un ordinador personal o del navegador d’altres dispositius (tauleta, telèfon intel·ligent), cal iniciar la sessió i, des de la pestanya “Els meus llibres” de l’espai “El meu compte”, clicar sobre el botó “Llegir” que apareix al costat de cada llibre.
  • a través de l’aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android, i properament per a IOS, cada usuari es pot descarregar l’aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats els documents en préstec, es poden llegir sense necessitat de connexió a internet. Tingueu en compte que la plataforma de préstec no està disponible per a Kindle d’Amazon.
  • mitjançant la descàrrega, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers) compatibles amb DRM d’Adobe. Per poder-los llegir es requereix instal·lar l’aplicació gratuïta Adobe Digital Editions i disposar d’un compte Adobe ID. Es poden llegir els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d’Adobe ID.

Per fer ús d’eBiblio només cal disposar del carnet d’usuari de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. El carnet el pots demanar a qualsevol biblioteca però per accedir al servei caldrà que hagis informat de la teva adreça electrònica en les dades de la sol·licitud del carnet. Un cop hi hagis entrat, veuràs que eBiblio ofereix els mateixos serveis que el servei de préstec tradicional de les biblioteques: préstecs, reserves i renovacions. Et deixem un manual en pdf i un videotutorial d’introducció a eBiblio, però pots veure tots els vídeos d’ajut a la llista de reproducció que les biblioteques han creat per l’ocasió. Per resoldre dubtes i problemes amb el funcionament de la plataforma també pots consultar la llista de preguntes més freqüents.

Aquest nou servei està impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona i compta amb un pressupost de 777.575 euros que aporten les citades institucions i el Ministeri de Cultura, Educació i Esport. Amb el servei de préstec de llibres electrònics es vol garantir la descàrrega legal de continguts que s’ofereix a través d’una plataforma senzilla i oberta a tothom per a la lectura de contingut digital.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: